KAKVA GODINA ZA SRPSKU ATLETIKU: Adriana Vilagoš nominovana za veliko priznanje!

Budućnost srpske atletike je svetla! Nakon što je Angelina Topić proglašena najboljom mladom sportistkinjom Evrope, u konkurenciji za veliko priznanje našla se druga naša mlada atletičarka Adriana Vilagoš.

Svetska atletika objavila je listu od pet nominovanih atletičarki za “Mladu zvezdu u usponu 2022”, u konkurenciji do 20 godina.

Ove nominacije obuhvataju najveća dostignuća u ovoj godini, na Svetskom atletskom prvenstvu do 20 godina u Kaliju, Svetskom atletskom prvenstvu u Oregonu 22 i drugim događajima širom sveta.

Titulu “Mlade zvezde u usponu” izabraće međunarodni tim stručnjaka i biće objavljen na platformama društvenih mreža Svetske atletike početkom decembra.

U konkurenciji među pet atletičarki nalazi se i naša Adriana Vilagoš koja je ove godine odbranila titulu Svetske šampionke u bacanju koplja do 20 godina, osvojila Evropsko seniorsko srebro i zauzela 11. mesto najboljih rezultata na svetu do 20 godina.

Ostale nominovane atletičarke su: Jackline Chepkoech (Kenija)- 3000 m stipl, Faith Cherotich (Kenija) – 3000 m stipl, Mine De Klerk (Južnoafrička republika) – bacanje kugle i bacanje diska, Kerrica Hill (Jamajka) – 100 m prepone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poraz odbojkašica na pripremnom turniru, uzalud 35 poena Tijane Bošković

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Dominikasnke Republike na pripremnom turniru u Poljskoj sa 3:2 (25:21, 11:25, 25:27,...

POVEZANE OBJAVE