BREGAR PRED EP: Prvi zadatak je da prođemo grupu

Rukometašice Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prvi rival im je selekcija Švedske koju su izabranice Uroša Bregara već pobedile ranije ove godine, baš u kvalifikacijama za ovaj šampionat.

Selektor Srbije, govorio je o očekivanjima pred prvi susret ali i o ostalim rivalima u grupi.

Istina je da smo u veoma teškoj grupi. Igramo prvu utakmicu sa Švedskom koja je bila četvrta na prethodnim Olimpijskim igrama, zatim tu je Danska koja je zauzela treće mesto na Svetskom prvenstvu i domaćin Slovenija koje će biti izuzetno motivisana jer igra kod kuće. Čeka nas težak posao, ali mi verujemo u sebe i na nama je da odigramo sve tri utakmice na visokom nivou, rekao je on.

Dodao je:

Prvi zadatak je da prođemo grupu, to je najbitnije i bitno je koliko se bodova prenosi dalje. Naša grupa se ukršta sa Grupom A u kojoj su Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, ali polako, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo videti. Prvi meč igramo sa Švedskom, dobro ih znamo, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo smo ih u Zrenjaninu pobedili, na gostujućem terenu smo izgubili, pa videćemo šta nas sad u Sloveniji očekuje. Korak po korak i utakmica po utakmica, zaključio je Bregar.

Srbija će meč prvog kola sa Švedskom igrati u petak od 20:30 u Celju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE