NOVI NAPADI NA NOVAKA: Kirjosovom agentu nije jasno, olimpijska šampionka ubrzo dobila i odgovor!

Nije mogla da prođe bez reakcija vest da će Novak Đoković nastupiti na završnom turniru sezone u Torinu, zbog osvajanja Vimbldona, iako se bodovi sa ovogodišnjeg turnira nisu računali.

Ovim povodom se javio Stjuart Dugi, agent Nika Kirjosa, koji je igrao finale londonskog gren slema,

Prvo i najvažnije, Novak zaslužuje da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu, naveo je agent Australijanca koji je poražen od Novaka u finalu Vimbldona.

Olimpijska šampionka iz Rija Monika Puig zapitala se putem Tvitera kako to da je Novaku dozvoljen nastup na završnom turniru, a isto nije teniserki Jeleni Ribakinoj.

Pomalo sam zbunjena vestima koje sam pročitala danas. Dakle, Đoković se plasirao na ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako nije bilo bodova), ali Ribakina se nije kvalifikovala za WTA finale iako je isto osvojila Vimbldon, jer na njemu nije bilo bodova, napisala je teniserka iz Portorika.

Pravilo međutim kaže da na ATP turu teniser stiče pravo nastupa na završnom mastersu ukoliko je osvajač gren slema i u TOP 20 u ATP trci, što ne važi u slučaju WTA tura.

Nakon što je dobila objašnjenje, Puig se ponovo oglasila ovim povodom.

Dobila sam objašnjenje oko pravila ATP-a za kvalifikaciju i razumela sam situaciju. Ipak sam i dalje tužna, nakon što je imala tako veliki uspeh na Vimbldonu. I dalje je takmičenje veoma jako i uzbuđena sam da vidim ko će odneti titulu kući, stoji u objavi Puig.

Završni turnir za teniserke je trenutno u toku i igra se u SAD.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE