UEFA uticala: Hrvati ruše Maksimir!

Najveći stadion u Hrvatskoj, Maksimir trebalo bi uskoro da bude srušen.

Naime, kako prenosi hrvatski novinar Tomislav Dasović uskoro treba da počne rušenje Maksimira, a Dasović se na izvore poziva direktno iz UEFA.

On je bio gost UEFA, odakle je preneo utiske koje čelnici te organizacije imaju o “Maksimiru”, jednom od najružnijih stadiona na kojima se igrala Liga šampiona poslednjih godina.


– U UEFA raspolažu verodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada zaista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion u ‘Maksimiru’ biće kapaciteta 32.000 mesta. Postojeći objekat biće srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvezdice. Prema informacijama kojima raspolaže Nion, priprema dokumentacije za taj projekt trebalo bi da bude završena do kraja 2023. godine, te bi tokom 2024. godine mogli početi građevinski radovi, naveo je Dasović.

Dinamo će tako i sledeću evropsku sezonu igrati na poluupotrebljivom “Maksimiru”.

U tekstu se dodaje da je u toku priprema dokumentacije za zamenski projekat, odnosno drugi stadion čiji kapacitet bi bio 12.000 mesta i čija bi izgradnja trajala devet meseci.

Osim dva stadiona, u Zagrebu bi se gradio i kamp HNS-a, gde bi bilo i novo sedište Saveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE