Natho sa penala odveo Partizan do evropskog proleća (VIDEO)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u nokaut fazu Lige konferencija posle remija u Humskoj sa češkom ekipom Slovacko, pošto je rezultat u nedinamičnom duelu bio 1-1.

Uz remi Kelna i Nice, čiji meč u Nemačkoj je završen rezultatom 2-2, srpski tim je završio na drugoj poziciji, sa bodom više od Jarčeva, a sa istim skorom kao Francuzi, ali uz lošiju gol-razliku.

Utakmica nije bila naročito dinamična. Gostujući fudbaleri su uglavnom imali posed lopte, ali bez konkretnih rešenja u napadu.

Prva iole konkretnija pretnja viđena je u 20. minutu kada se lopta kroz čitav šesnaesterac provukla do Danijela Holcera, ali je bio izblokiran od strane fudbalera Partizana.

Kad je reč o našem timu, prva prava prilika nastala je u 28. minutu. Posle kombinacije Rikarda i Meniga, holandski fudbaler je sjajno uposlio Fusenija Dijabatea, koji je međutim šutirao preko gola.

Rikardo je imao zanimljiv pokušaj u 33. minutu, kada je loptu na peterac uputio Aleksandar Filipović, ali nije mogao da ozbiljno ugrozi golmana češkog tima kada je u padu šutirao glavom.

Umalo do prednosti svoj tim napadač sa Zelenortskih Ostrva nije doveo u 37. minutu, kada je bio najviši u skoku, ali je lopta prošla tik pored stative.

Jan Kalabiška je u 40. minutu nespretno upotrebio ruku u svom šesnaestercu i častio tim Gordana Petrića jedanaestercem, što je kapiten Bibras Natho iskoristio za vođstvo od 1-0.

Nakon dosadnog starta drugog poluvremena, u 52. minutu je pravom bravurom izjednačenje sprečio golman Partizana Aleksandar Popović, demonstrirajući sjajne reflekse nakon što je lopta zakačila Filipovića i promenila pravac posle udarca Šimka.

Najbolju priliku u nastavku imao je Vujačić u 66. minutu kada je odlično skočio i šutirao glavom, ali pored gola, tako propustivši da duplira prednost. To četiri minuta kasnije nije kaznio Mihalik, koji je promašio loptu iako je bio sam pred golmanom Popovićem.

Gosti su do izjednačenja konačno stigli u 73. minutu, zahvaljujući Mikalu Tomiču koji je samo desetak minuta ranije kročio na teren. On se odlično snašao nakon nesigurno izboksovane lopte Popovića, koja je došla pravo njemu, što je iskoristio i poravnao na 1-1. Umalo isti igrač nije doneo i totalni preokret u 84. minutu, ali je zamalo bio neprecizan glavom sa druge stative.

Na drugoj strani je ubrzo i Rikardo imao izglednu priliku u 88. minutu, ali je njegov pokušaj glavom zaustavio golman Engujen.

Ni pet minuta zaustavnog vremena nije donelo nova uzbuđenja, ali fudbaleri srpskog tima mogu biti zadovoljni nakon što čuju rezultat drugog duela iz grupe.

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić (od 72. Pavlović), Traore – Dijabate, Natho, Menig (od 88. Lutovac) – Rikardo (od 88. Baždar).

Slovacko: Engujen – Holcer (od 82. Juroška), Hofman (od 62. Tomič), Šimko, Kalabiška – Levin, Daniček, Kohut (od 87. Šašinka) – Brandner, Veheta (od 62. Havlik), Doski (od 62. Mihalik)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE