Partizan na krilima Pantera srušio Panatinaikos u Atini! (VIDEO)

U okviru 6. kola Evrolige košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos u Atini rezultatom 89:91.

Poveo je Partizan koševima Jama Madara, a nakon toga usledio je neuspešan napad Panatinaikosa, to je kaznio Kevin Panter koji je postigao prvu trojku na meču.

Razigrao se Partizan u uvodnim trenucima meča, ukrao je loptu Madar, pa je Ledej bacio pas Lesoru koji je zakucao bez problema. Nisu domaći mogli da se povežu u napadu, to su sjajno koristili crno-beli koji su poenima Ledeja i Pantera uvećavali prednost.

Panatinaikosu je dugo trebalo da postigne koš iz igre, a to su uradili koševima Ponitke iz odbojke. Sa druge strane Panter je dominirao, u poslednjim momentima prve četvrtine postigao je trojku uz faul, dok je Panatiniakos postigao trojku sa pola terena. Na kraju prve deonice tim Željka Obradovića je vodio rezultatom 31:16.

Drugu deonicu, Panatinaikos je otvorio trojkom, dok je prve poene za Partizan postigao Lesor nakon zakucavanja.

Sjajno su igrali crno-beli i u nastavku. Opet su došli do +13, Zek Ledej bio u teškoj situaciji i na ivici koraka ali je pogodio dvojku za 37:24, Dvejn Bejkon je potom pooentirao, a Partizan je izgubio loptu ispod svog koša da bi Li promašio trojku.

Poenima, Pantera i Mada košarkaši Partizana su održavali prednost, a rezultat na poluvremenu je bio 54:41 za crno-bele.

U drugom poluvremenu domaći tim je prvi došao do poena, Nejt Volters je pogodio za 54:43.

Nakon toga, Panter je pokušao iz prodora pa ga je Kalaicakis snažno “zalepio” i na drugoj strani je pao Madar, a usledila je nova trojka Bejkona, 54:46. Izgubio je Partizan u narednom napadu loptu, a Bejkon je u kontri lagano poentirao i istopio Partizanovu prednost.

Domaći su se razigrali u nastavku i približili crno-belima na tri poena zaostatka, važnu trojku za goste postigao je Anđušić, a zatim je bio na zemlji nad Lesorom i on je pogodio oba bacanja.

Partizan je loše odigrao ovu četvrtinu i dopustio 20+ poena Panatinaikosu uz brojne greške, u penal završnici je Zek Ledej promašio oba bacanja pa je rezulzultat na kraju treće deonice bio 68:64.

U poslednjoj deonici, Egzum je odmah poentirao, sa druge strane sjajni Volters koji je nadmudrio Anđušića i postigao nove poene za domaće. Crno-beli su uspeli da se ponovo odmaknu Panatinaikosu na +7, poenima Egzuma i Pantera.

Dejan Radonjić je dobio tehničku zbog prigovora, mislio je da je Bejkon fauliran od strane Egzuma, a nakon toga Anđušić je pogodio za 85:78.

Usledio je haos u Atini, navijači nisu mogli da se smire, i meč je je prekinut nakon trojke Kevina Pantera pri rezultatu 88:78.

Nastavio se meč, opet su domači uspeli da se približe na plus 4, ali crno-beli su sačuvali prednost i ostvarili veliku pobedu u Atinu, rezultatom 89:91.

Najefikasniji u ekipi Partizana je bio Panter 29 poena, Lesor je imao 15 i 11 skokova, a Ledej 13 poena i 10 skokova. Anđušić i Madar su imali po 10, Egzum 12 poena. Bejkon i Volters po 17 poena u ekipi Panatinaikosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE