UZALUD DABL-DABL PETRUŠEVA: Zvezda poražena od Obradovića

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i peti poraz od početka sezone u Evroligi, uz samo jednu pobedu. Ovog puta je bolji na svom parketu bio Monako našeg trenera Saše Obradovića sa 85-77.

Prva deonica protekla je u ujednačenom ritmu i nijedna ekipa nije stekla iole značajniju prednost. Drugu polovinu ovog perioda obeležila je efikasnost van linije 6,75 pošto je pogođeno četiri trojki, o čega tri na strani crveno-belih, a upravo je posle jedne Stefana Markovića postavljeno završnih 19-17 posle prvih 10 minuta.

Do preokreta je došlo trojkom Adrijena Moermana na ulasku u drugi minut drugog kvartala, ali samo nakratko. Motejunas je na nešto manje od četiri minuta do poluvremena doneo +4 svome timu, ali je Bentil trojkom posle saradnje sa Vildozom smanjio na 30-29.

Ipak, završnica je pripala domaćinu, koji je zahvaljujući Majku Džejmus i Donta Holu napravio seriju od 6-0, pa je na poluvremenu vodio najvećom prednošću na utakmici od 38-31.

Zahvaljujući Bentilu koji je postigao 7 uzastopnih poena nakon povratka na parket, srpski tim je ubrzo poravnao rezultat (38-38) posle trojke iz ugla centra iz Gane, nakon odlične asistencije Vildoze, čija saradnja se još jednom ispostavila odličnom.

Ubrzo je na drugoj strani uzvratio nekadašnji igrač Zvezde Džordan Lojd, ali je odgovor imao i Filip Petrušev, čija meka ruka je ponovo došla do izražaja. Ipak, usledila je ponovo serija od 6 uzastopnih poena tima koji predvodi Saša Obradović, pa su poveli sa 48-41.

Iako je ovaj nalet pogotkom za tri prekinuo Vildoza, razlika je nastavila da se uvećava, a na tri minuta do isteka četvrtine je Motejunas doneo i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (55-46). Na to je tim Vlade Jovanovića imao odgovor u vidu serije 7-0, koju je trojkom zaključio Stefan Marković, ali je u poslednjem momentu Majk Džejms ubacio improvizovan šut iz prodora, pa je tim iz Kneževine vodio sa 59-53 pred poslednjih 10 minuta.

To je bio samo početak kraja za naš tim, pošto je Motejunas ubrzo povratio +10 za Monako, a na nešto manje od šest minuta do kraja Lojd je trojkom doneo i 12 poena viška (72-60).

Raspucao se Majk Džejms potom, dok su crveno-beli uglavnom bili bezidejni u napadu, pa su doživeli i peti poraz od početka sezone.

Najefikasniji na meču bio je Majk Džejms sa 21 poenom, uz još po 2 skoka i asistencije, a samo poen manje za Monako upisao je bivši bek kluba protiv kog je danas igrao Džordan Lojd, uz 2 skoka i 3 asistencije.

Kod Zvezde je Filip Petrušev zabeležio dabl-dabl učinak od 16 poena i 12 skokova, uz još 4 asistencije, dok je Ben Bentil postigao 14 poena i uhvatio 5 lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE