BRANIĆE TITULU: Novak posle drame do finala Pariza!

Srpski teniser Novak Đoković braniće titulu na masters turniru u Parizu, pošto je u polufinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa.

Slavio je sa 2-1, po setovima 6:2, 3:6 i 7:6 (7:4), u dramatičnom tajbrejku poslednjeg seta, iako se do polovine drugog dela igre činilo da će meč završiti daleko brže.

U prvom setu su oba tenisera držala svoje servise do rezultata 2:2, a potom je Novak nanizao četiri uzastopna gema, iskoristivši obe brejk lopte do kojih je došao, i ekspresno poveo sa 1-0.

S obzirom na dotadašnji tok meča, pomalo neočekivano je Grk prvi došao do brejka u drugom setu, iskoristivši prvu priliku koja se ukazalka za to i poveo sa 3:2, a potom završio set tako što je još jednom oduzeo servis srpskom teniseru za 6:3 i poravnanje rezultata.

Velike prilike da dođe do brejka Novak je propuštao u trećem i devetom gemu odlučujućeg seta, kada je imao po dve šanse za brejk, ali se Grk uvek izvlačio sjajnom igrom.

Do kraja su oba tenisera lako osvajali gemove na svojim servisima, pa je odluka pala u tajbrejku. Tamo se rasplamsala prava borba, odigrano nekoliko fantastičnih poena, a Srbin je došao do pobede iako je Cicipas prvi imao mini-brejk, tako pokazavši još jednom da je pravi majstor tajbrejkova.

Trofej će braniti protiv 19-godišnjeg Danca Holgera Runea, što će biti svojevrstan okršaj mentora i učenika, s obzirom na to da je naš teniser podržavao Danca od samih početaka njegove profesionalne karijere.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN JE ZAVRŠENA PRIČA: Žiru potpisao za novi klub!

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Franuske Olivije Žiru od naredne sezone će igrati u američkom MLS-u nakon što je...

POVEZANE OBJAVE