PETRIĆ SUROVO ISKREN: Osetio se pad u formi, i igrači razočarani

Fudbaleri Partizana nakon plasmana u nokaut fazu Lige konferencija gostuju sutra od 19.30 nezgodnoj ekipi TSC-a iz Bačke Topole.

Trener crno-belih Gordan Petrić pred ovaj duel je govorio o izazovu na severu zemlje, ali je bio otvoren i kada je reč o utiscima nakon osvajanja drugog mesta u grupi Lige konferencija.

Sutra očekujemo još jednu evropsku utakmicu. Sam ambijent na stadionu je evropski, ekipa TSC-a u poslednjih 10-11 utakmica nije izgubila. Moraćemo dobro da se namučimo, da uradimo nekoliko domaćih zadataka, koje ćemo, nadam se, sprovesti u delo. Imamo još tri utakmice, potrošili smo dosta energije, vidi se to po igračima, ali na nama je da izađemo sa najboljim mogućim timom i da uzmemo bodove, izjavio je trener Partizana.

Ne krije da je pad forme vidljiv.

Osetilo se i protiv Nice da smo pali u formi, da nije bila ista igra kao protiv Francuza i Kelna u Beogradu. To je sasvim normalno za trenutno ovakav sastav Partizana. Kroz pripreme će oni sigurno biti bolji, bez obzira da li neko došao ili otišao. I drugačije će se ponašati, kao ekipa oko koje će sve da se vrti. I u prvenstvu i u Evropi nikog da se ne plašimo, opet ćemo se takmičiti sa svima, poručio je Petrić.

Priznaje i da je razočaran što njegov tim nije sa liderske pozicije otišao u nokaut fazu trečeg po snazi evropskog takmičenja.

Ono što sam osetio posle utakmice u četvrtak u razgovoru sa prijateljima, porodicom, ljudima iz kluba je zašto nismo bili prvi. Malo smo postali sebični. I igrači su bili razočarani, ali ovo je naš trenutni maksimum. Odradili smo ono što smo zacrtali. Možda je i bolje što ćemo imati na proleće još jedan dvomeč u Evropi, da bi fudbaleri imali dodatnu priliku za dokazivanje, otkrio je strateg crno-belih.

Sutra Partizan neće moći da računa na dvojicu fudbalera.

Belić i Filipović neće moći da igraju, tu ćemo morati da napravimo neke rokade. Tek posle treninga ćemo videti na koga možemo da računamo, mada imam u glavi tim koji bi trebalo da zaigra. Moguće je da će TSC da zaigra na tu kartu našeg umora, mada znajući Lazetića, on je hrabar trener, ne verujem da će bilo šta da menja u filozofiji igre. Sve zavisi od nas, kako se mi budemo „namestili“, kako počnemo utakmicu. TSC je zanimljiva ekipa, ali mi se pitamo, izjavio je Petrić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE