ABA LIGA: Partizan dodao gas u drugom poluvremenu za ubeljiv trijumf u Čačku (VIDEO)

Borac Čačak – Partizan 62:79 (12:17,22:23,11:11, 17:26)

Košarkaši Partizana, pobedili su Borac na gostovanju u Čačku u šestoj rundi ABA lige. Crno – beli nisu briljirali i igrali su u serijama dozvoljavajući protivniku da im se u nekim trenucima približi. U poslednjoj četvrtini su pojačali za ubedljiv trijumf pred gostovanje Olimpijakosu.

Partizan serijom 6:0 otvara susret. Kasnije crno beli stižu već do prve dvocifrene prednosti 14:4. Borac odgovara svojom serijom i smanjuje na 14:10. Ipak Partizan sa prednošću odlazi na pauzu pred drugu četvrtinu.

Dodatno su se odlepili izabranici Željka Obradovića i poveli 24:12. U ovom delu igre, Partizan je samo održavao prednost. Zahvaljujući Partizanovim izgubljenim loptama usledila je serija Borca 10:0 kojom su stigli na samo poen zaostatka. Taj nalet odbio je pogotkom Kevin Panter.

Partizan je tada vezao sedam poena u nizu za novo osetnije vođstvo. Sa 42:34 u korist Partizana otišlo se na odmor. Novaković i Hejl imali su po 7 koševa u timu Borca. Partizan predvode Lidej sa 9 i Panter sa košem manje.

Jam Madar je trojkom otvorio treću četvrtinu. Boljim početkom je Borac uspeo da se približi na 45:41. Partizan je promašivao i gubio lopte, Lideju je svirana nesportska lična greška. Čitava ova četvrtina, bila je veoma neefikasna na obe strane. Uprkos tome, crno beli i dalje nisu dozvolili rivalu preokret.

Partizan i na početku četvrte četvrtine prvi postiže poene preko Uroša Trifunovića nakon minut ipo igre. Ponovo su se vratili na dvocifreni plus. Povećali su prednost i na maksimalnih 18 poena viška. Tome su u mnogome doprinele tri vezane trojke Nanelija i Anđušića.

Borac je pokušao da se ponovo vrati u meč, ali nije bilo dovoljno za preokret pa su jedini tim u ABA ligi bez pobede nakon šest kola.

Najbolji u timu Partizana, bio je Uroš Trifunović sa 14 poena. Dvanaest je dodao Anđušić uz po 11 Lideja i Nanelija.

Kod Čačana istakao se Marko Radonjić koji je sa 15 poena i 7 skokova bio jedini dvocifreni.

Partizan u narednom kolu ABA lige čeka Split a pre toga igraju sa Olimpijakosom u Evroligi. Borac će gostovati Studentskom centru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE