ODBRANA TITULE: Evo kada Novak igra finale Mastersa u Parizu!

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Parizu gde brani titulu osvojenu prošle godine.

Novakov protivnik će biti Danac Holger Rune koji je trenutno 18. igrač sveta.

Đoković je u polufinalu pobedio sa 2:1 u setovima Stefanosa Cicipasa, dok je Danac u dva seta nadigrao Feliksa Ožea Alijasima.

– Holgera znam veoma dobro, jer često treniramo na različitim podlogama, a i pratio sam put njegovog uspeha od juniora pa do današnjih dana. Izuzetno mi je drag, ima sjajnu radnu etiku, okružen je divnom porodicom i stručnim timom. Mislim da u potpunosti zaslužuje do sada ostvareni uspeh. Danas, kada je 15 igrač sveta potvrđuje da će biti važan igrač za budućnost tenisa, i nadam se da ću uspeti da odložim njegovo osvajanje prve Masters titule u karijeri. Van terena smo super, na terenu naravno suparnici, a od moje pobede u četiri seta na prošlogodišnjem US Openu Holger je puno napredovao u fizičkom i mentalnom smislu, igra veoma odvažno i bez kalkulacija. Na neki način me podseća na mene u ranoj fazi karijere. Veliki je borac koji voli takmičarski izazov, sa jakim bekhendom i odličnom defanzivom, voli da ostavi srce i noge na terenu. To je lepo videti i smatram da je odlično za naš sport, rekao je Đoković.

Đoković i Rune su do sada odigrali samo jedan duel kada je Srbin slavio, a meč se igra, danas id 15 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZANIMLJIV RAZLOG: Posle eliminacije u PO, košarkaš Milvokija odbio intervju (VIDEO)

Košarkaši Milvokija zaustavljeni su u prvoj rundi plej-ofa NBA lige. Šampioni iz 2021. godine poraženi su sa 4:2 od Indijane. Jedan...

POVEZANE OBJAVE