SUPERLIGA SRBIJE: Mladost sa desetoricom, Katai i Ivanić za slavlje Zvezde (VUDEO)

Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:0 (1:0)

Katai 14′, Ivanić 77′

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana u 18. kolu Superlige Srbije. Crveno belima su poništena dva gola, i aktuelni branilac titule kontrolisao je meč od početka do kraja.

Zvezda je već u četvrtom minutu povela, ali je Bukariju poništen gol zbog ofsajda. Fudbaler iz Gane je na samom startu meča šutirao pravo u Samčovića.

Početak meča protekao je u inicijativi crveno belih. To se izabranicima Miloša Milojevića isplatilo. Stigli su do vođstva u 14. minutu a strelac je bio Aleksandar Katai na asistenciju Pešića. To mu je šesti ovosezonski pogodak u prvenstvu.

Pre ove akcije je Pešić bio neprecizan, a Kangva pogodio stativu. Mladost je sporadičnim šutevima pokušavala da ugrozi Borjana. Pešić je u 31. minutu šutirao pored stative nakon ubacivanja Azarova. Udarac Bojovića je u 33. minutu blokirao Milunović što je bila najbolja prilika za Lučance.

Sa 1:0 za Zvezdu otišlo se na odmor. Mladost je u nastavku ostala sa igračem manje. U 51. minutu isključen je kapiten Ivan Milošević koji je dobio direktan crveni karton zbog starta nad Kangom.

Zvezdi je opet poništen gol. Katai je pogodio ali je Pešić pre toga napravio faul.

Zvezda je potom stvarala šanse sve dok u 77. minutu nisu postigli drugi gol preko Mirka Ivanića. Tome je prethodila prečka Kataija.

Od tog gola, nije bilo većih prilika i crveno beli su meč priveli kraju u svoju korist.

Zvezda pred odlazak na dužu zimsku pauzu igra narednog četvrtka derbi sa Čukaričkim. Mladosti su preostale utakmice sa Kolubarom i Radničkim iz Niša.

Crvena zvezda: Borjan , Eraković, Milunović, Dragović, Azarov , Kangva, Srnić, Bukari, Kanga, Katai, Pešić

Mladost: Samčović, Ćirković, Milošević, Leković , Baha, Vesnić Ješić, Jojić, Mirić, Radivojević, Bojović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mladi košarkaš Partizana se prijavio za NBA draft!

NBA draft će se u Srbiji ove godine pratiti sa posebnom pažnjom, pošto se očekuje da plejmejker Crvene zvezde...

POVEZANE OBJAVE