RIVAL SRBIJE: Rekorder se oprostio od reprezentacije

Crnogorski napadač Fatos Bećiraj završio je reprezentativnu karijeru.

Od 2009. godine postao je rekorder po broju nastupa za ovaj nacionalni tim.

Poštovana fudbalska javnosti, život me je naučio da svaka priča ima kraj, pa tako i one najlepše. Najlepši deo moje sportske priče je vezan za reprezentaciju Crne Gore, za vreme provedeno sa sjajnim momcima, vreme ispunjeno najlepšim emocijama. Sada već davnog 28. marta 2009. godine, na prvoj „mega“ utakmici Crne Gore, protiv tadašnjeg prvaka sveta Italije, postao sam član jata „sokola“, kojem sam dao sve i od kojeg sam dobio neverovatno mnogo. Prolazile su godine, ređale se utakmice, slavile se pobede, tugovalo se u porazima. Menjao sam se, menjali smo se, rasli kao pojedinci a još više kao tim. Sve to vreme protkano je ponosom što sam imao priliku da igram za Crnu Goru i u pojedinim utakmicama budem kapiten reprezentacije! Večno ću pamtiti svaki od 86 nastupa, posebno rado se sećati svih 16 pogodaka postignutih u dresu „hrabrih sokola“, a neizmerno ponosan biti na reprezentativnu karijeru koja je iznjedrila ogroman broj istinskih prijateljstava, naveo je on.

Debitovao je kod Zorana Filipovića pre 13 sezona sa tada 20 godina. Postigao je na 86 utakmica 16 golova.

Nakon neuspelog pokušaja plasmana u A diviziju Ligu nacija, Crnogorce očekuju dueli kvalifikacija za EP 2024. protiv Srbije, Bugarske, Mađarske i Litvanije.

Foto: FS Crne Gore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE