Sudijski ekspert otkrio da li je TSC oštećen za penal protiv Partizana

Fudbaleri Partizana savladali su nakon preokreta TSC u Bačkoj Topoli, ali je danas fudbalsku javnost uzburkalo saopštenje večitog rivala Crvene zvezde, odakle je istaknuto da je suđenje bilo sporno.

Radi se pre svega o startu Ljubomira Fejse nad omladinski reprezentativcem Ratkovim, a ovim povodom se na TV “Arenasport” oglasio sudijski ekspert Zdravko Jokić, koji se slaže da je trebalo da bude dosuđen penal.

Dakle, ovde vidimo jedan start koji nije bezobziran, ali jeste nepažljiv. Igrač u belom dresu (Fejsa prim. aut) kasni da preseče centaršut, kasni i potom gazi rivala (Ratkov prim. aut). Dakle, ovo je prekrašaj i penal, a pošto nema bezobzirnosti nije potreban žuti karton. Preporuke UEFA su u ovakvim situacijama prilično jasne, istakao je Jokić.

Kao glavnog krivca naveo je VAR sudiju.

Glavni arbitar je gledao završni pas napadača. Dakle, možda nije mogao da vidi tu situaciju. VAR soba je ovde morala da interveniše, odnosno Srđan Jovanović je morao da pozove Živkovića. I da mu da mogućnost da sam proceni da li je to penal, da li ima intenziteta u tom startu. Pazite, iz te akcije je Partizan mogao da dođe do gola, i šta bi se onda desilo. Čudi me još jedna stvar. Zašto je Srđan Jovanović kao naš najbolji sudija već dva kola u VAR sobi, zapitao se ovaj stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real napušta jedan od junaka prolaza rotiv Sitija, italijanski velikan krenuo po potpis

Real Madrid je uspešno prebrodio prolosezonskog "dželata" Mančester siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Jedan od junaka prolaska...

POVEZANE OBJAVE