TRILER ZAVRŠNICA: Zvezda istopila dvocifreni minus, Zadar slavio u Pioniru!

Crvena zvezda – Zadar 96:98 (19:27,22:25,25:23, 30:23)

Košarkaši Crvene zvezde, izgubili su na svom terenu od Zadra u duelu 6. kola ABA lige. Nakon dobrog početka domaćina, gosti su preuzeli kontrolu nad utakmicom. Izabranicima Vladimira Jovanovića ništa nije polazilo za rukom. Zvezda je u samom finišu uspela potpuno da istopi dvocifreni minus, ali je ipak zabeležila prvi ovosezonski poraz u regionalnom takmičenju.

Crveno beli trojkom Nemanje Nedovića otvaraju utakmicu. Pogodio je i Lazarević trojku za 6:0. Prvi poen Zadru doneo je Marko Ramljak. Početak susreta obeležio je šuterski obračun dve ekipe i brojne pogođene trojke. Zadar je serijom 8:0 stigao do vođstva što Zvezda prekida novim šutem za tri. Od tada nijedna ekipa nije uspela da se odlepi. Zadru je to u finišu prvog perioda pošlo za rukom i poveli su +8 (27:19) na kraju prvog perioda.

Na početku drugog perioda su stekli dvocifrenu prednost. Zvezda je to tokom druge četvrtine pokušavala da stigne. Sredinom perioda stigli su do -6. Zadrani su održavali dvocifreni plus svaki put kad bi se izabranici Vladimira Jovanovića približili.

Za prvi period meča, Zadar je aktuelnom ABA šampionu ubacio čak 52 poena poena. Predvode ga Đordano sa 14 i Ramljak sa 10 koševa. U Zvezdi je najbolji Vildoza sa 12 kao jedini dvocifreni.

Zadar je na startu treće četvrtine održavao prednost. Boljom igrom stigli su i do maksimalnih +18. U finišu tog dela igre, Zvezda je uspela da smanji na -11 i 75:64 za Zadar nakon trojke Nikole Ivanovića. Uz pogodak Dobrića, to je bilo minus devet pred poslednju četvrtinu. Poenima ju je otvorio Karlo Žganec.

Zvezda je tokom poslednjeg perioda ulagala poslednje atome snage za preokret. Na dva minuta do kraja, prišao je domaćin na -5 i 91:86 u korist Zadra. Finiš je bio veoma napet pa je neko na klupi crveno – belih dobio tehničku. To je unelo dodatno uzbuđenje pošto je domaćin u potpunosti anulirao prednost Zadra i stigao samo na poen zaostatka.

Ramljak i Lakić su potom odlepili Zadrane na 96:91. Kasnije je Zadar pogađao slobodna bacanja a Zvezda nesmotrenim faulovima poklonila pobedu rivalu posle velikog povratka u drugom poluvremenu.

Najbolji kod crveno belih bio je Ben Bentil sa 19 poena i 9 skokova. Luka Vildoza je dodao 16 koševa i 11 asistencija.

U timu Zadra, trojica igrača imala su učinak od preko 20 poena. Đordano 23, Drežnjak 22 i Ramljak 20 za četvrti trijumf u novoj sezoni.

Zvezdu nakon ovog duela čeka gostovanje Fenerbahčeu. Zadrani će dočekati Goricu u susretu prvenstva Hrvatske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE