Ataman otkrio u kom sastavu će Turska nastupiti protiv Srbije!

Košarkašku reprezentaciju Turske u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo očekuju mečevi protiv Srbije i Belgije.

Pred ove ključne mečeve za plasman na Mundobasket oglasio se i selektor turskog tima Ergin Ataman.

Tu sam, biću sa timomo danas i sutra, potom u sredu uveče putujem za Madrid, gde ću voditi Anadolu Efes protiv Reala u četvrtak. Vraćam se u petak ujutru u reprezentaciju. Odradićemo poslednje taktičke pripreme pred meč sa Belgijom u petak uveče. Uslovi su teški, ali moramo da pobedimo i verujem da hoćemo. Lično nemam problema, neću moći da vodim samo jedan trening. Ipak, igračima je daleko komplikovanije. Četiri igrača Fenerbahčea će igrati utakmicu Evrolige u četvrtak, a onda će braniti boje reprezentacije u petak, rekao je Ataman.

Barselona nije dozvolila Sertaču Šanliju da igra za Tursku u ovim mečevima.

Pojedini evroligaški klubovi ne puštaju igrače, dok im neki daju dozvolu. Virtus je recimo dozvolio Ismaelu Bakou da igra za Belgiju i biće u timu protiv nas. Isto važi i za Retina Obasohana koji će igrati za Asvel u četvrtak, ali će biti u belgijskoj ekipi. A mi ne nemamo Šanlija na raspolaganju. Dovstrukim standardima mora da se stane na kraj.

Istakao je turski selektor da u timu neće biti ni Egehan Arna zbpog povrede, kao i da iz njegovog Efesa igra samo Bugrahan Tundžer.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE