Mitrović i Kuridža pred nastavak kvalifikacija: Znamo koji nam je cilj!

Srpske košarkaške narednih dana očekuje dve važne utakmice u okviru kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo. Selektor Svetislav Pešić je danas saopštio da će naš tim biti u znatno oslabljenom sastavu, ali to ne umanjuje ambicije našeg tima da ostvari zacrtani cilj.

Naš tim 11. novembra gostuje Velikoj Britaniji u Njukaslu, a tri dana kasnije dočekuje Tursku u Beogradu.

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović dugo nije bio u reprezentaciji, a izneo je očekivanja pred utakmice koje očekuju našu selekciju.

– Jako je kratak period da se spremimo, ali dobro znamo koji su nam ciljevi i kolika je važnost ova dva naredna meča. Došli smo ovde puni želje i motiva i verujem da ćemo uspeti da uradimo ono što se od nas očekuje. Idemo trening po trening, teško je uigrati se za par dana, svi dolazimo iz nekih različitih sitema, ali dres reprezentacije je nešto posebno i ono što olakšava situaciju. Ja lično dugo nisam bio u reprezentaciji i bukvalno se osećam kao debitant, iako sam ovde među iskusnijima. Meni je velika satisfakcija i zadovoljstvo što sam pozvan. Imao sam lakšu povredu, ali biću spreman da pružim maksimum i da preuzmem odgovornost na terenu, ako selektor proceni da ja treba da budem taj, jer ovde imamo pregršt sjajnih igrača, istakao je Mitrović.

Igrač koji je nastupao na ovogodišnjem Evrobasketu je Marko Jagodić Kuridža, a sa reprezentacijom će biti i u predstojećim izazovima.

– Okupili smo se brzo posle Evropskog prvenstva, tamo je bilo šta je bilo i ne treba se na to vraćati. Gledamo prema napred, čekaju nas dva meča koja moramo da pobedimo, a neće biti lako. Pripremaćemo se korak po korak. Sada mislimo samo o  Velikoj Britaniji i ne smemo je potceniti. Agresivni su u oba pravca i moramo da zgradimo koš i uvučemo ih u naš ritam. Verujem u pobedu, kazao je košarkaš Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE