UEFA donela jasnu odluku o osnivanju Superlige!

Danas su se sastali čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) i najjačih evropskih liga sastali su se u Nionu sa predstavnicima kompanije “A22 Sports menadžment”, koja stoji iza projekta osnivanja evropske Superlige.

UEFA je iznela svoj stav o ovom projektu, a nešto kasnije su se oglasili i saopštenjem u kojem navode da su oni protiv osnivanja ovog takmičenja.

U skladu sa jedinstvom evropskog fudbala, UEFA i fudbalski akteri koji učestvuju još jednom su jednoglasno tokom današnje rasprave odbacili obrazloženje projekta kao što je Superliga, navodi se u saopštenju UEFA i dodaje:

Učesnici su sa iznenađenjem primili k znanju tvrdnje generalnog direktora “A22 Sports menadžment“ da ova kompanija ne predstavlja nijedan klub ni u kom svojstvu, uključujući i tri kluba koji nastavljaju da otvoreno podržavaju projekat.

Podsećanja radi, Real, Barselona i Juventus bili su među 12 klubova koji su u aprilu prošle godine najavili osnivanje Superlige. Međutim, Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Čelsi, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid su odlučili da se povuku iz ovog projekta. Real, Barselona i Juventus su odlučili da podrže ideju osnivanja evropske Superlige, ali danas je od UEFA stigla jasna poruka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE