Petrić pred Spartak: Igrači su preumorni!

Fudbalere Partizana u četvrtak igra protiv Spartaka zaostalu utakmicu sedmog kola Superlige Srbije.

Trener crno-belih Gordan Petrić je izneo očekivanja pred ovaj susret.

– Spartak je ekipa koja se još traži, menjali su trenera, nije ista forma kao prošle godne. Malo su uspavani. Sutrašnja utakmica za nas znači mnogo, pričamo da smo umorni, postoji objektivan razlog za pad forme u nekim utakmicama. Trener Reala Ančeloti je nedavno potencirao da su igrači emotivno i fizički umorni, kad oni na tom nivou daju takve izjave, možete da shvatite nas. Ponekad su igrači preumorni za ove utakmice, ali nadam se da će se odmoriti, rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Partizan je u prošlom kolu pobedio TSC sa 3:2 golom Slobodana Uroševića iz slobodnog udarca.

– Nama je svaka kao kup utakmica, u takvoj smo situaciji. Neko može da kaže da smo dobili na mišiće, ali to je individualno kvalitet kod slobodnog udarca. TSC je igrao dobro, zaslužio je bod, ali raduje me atmosfera na stadionu i igra obe ekipe. Mi smo to na mišiće dobili, ali smo već zaboravili. Da smo izgubili bilo bi komplikovanije za nas, ali idemo dalje, utakmica je već sutra, naveo je.

Partizan će u nokaut rundi Lige konferencija igrati protiv moldavskog Šerifa.

– Kad smo izvukli Nicu i Keln mnogo drugara me je zvalo da putuje i da im obezbedim karte. Sad me niko nije zvao. Možda nismo dobili atraktivnog protivnika, ali oni poslednjih godina igraju evropske utakmice. Par dana pre izvlačenja sam pročitao da su neke igrače pustili, ali ima mnogo do te utakmice, da li ćemo moći da preletimo do Moldavije, rekao je Petrić i dodao:

– Imamo protivnika sa kojim možemo da igramo, postoje šanse 50:50 da prodjemo. Nismo dobili Lacio koji sam želeo, Bragu, Norvežane gde bismo se mučili sa njihovim stilom igre. Možemo da prodjemo i nadamo se prolasku, dodao je Petrić.

Na pitanje da li bi neki igrači do dvomeča sa Šerifom mogli da napuste klub, Petrić je odgovorio da bi voleo.

– Klub ima svoju politiku, ja sam bio funkcioner, zna se kad do]e ponuda šta dobijamo, šta gubimo. Ako neko ode želim mu svu sreću i ja sam odlazio iz Partizana. Ako neko ode, doći će novi. Neka odu svi ako mogu, želim im svu sreću, zaključio je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE