BREGAR SUMIRAO NEUSPEH: Samo u Srbiji ne postoji vrhunski klub koji igra Ligu šampiona

Porazom od Slovenije, rukometašice Srbije završile su učešće na Evropskom prvenstvu.

Prethodno su doživele ubedljive poraze protiv Danske i Švedske.

Nakon svih nastupa, utiske je sumirao selektor Uroš Bregar.

Znam da je ovo najgori plasman Srbije na Evropskim prvenstvima, ali nismo imali dovoljan broj igračica. To se videlo protiv Slovenije, jer nije bilo rotacije, pa smo pali. Dansku i Švedsku je nerealno da pobedimo, to je vrh svetskog rukometa. Samo u Srbiji ne postoji vrhunski klub koji igra Ligu šampiona. Sve zemlje u regionu imaju bar jedan i kroz njega prolaze sve igračice. Evo primer Krima, sve reprezentativke Slovenije su prošle kroz Krim i to je ogromna prednost, rekao je on.

Dodao je:

Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračima koji nisu sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo. Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević. Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš, zaključio je Bregar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE