Fenerbahče u poslednjoj deonici slomio Zvezdu u Istanbulu! (VIDEO)

U okviru 7. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea rezultatom 93:79.

Zvezda je prva upisala poene u ovom susretu preko Lazarevića. Vildoza je u nastavku imao neprecizno dodavanje koje su iskoristili košarkaši Fenera, Kalates je bio precizan u kontri, a zatim je Hejs pogodio trojku za 5:2. Brzo je turski tim došao do dvocifrene prednosti, nakon čega je Jovanović tražio tajm-aut.

Ušli su Nedović i Kuzmić koji su se upisali u strelce, dok su sa druge strane pogodili Kalates i Gudurić čime su održali veliku prednost svog tima.

U nastavku su sjajnim poenima Nedovića i Kuzmića Zvezda smanjila zaostatak, crveno-beli su napravili seriju od 8:0, a zakucavanjem Ognjena Kuzmića gosti su poveli 24:25.

Domaći su se novom trojkom ponovo odmakli, a izjednačenje je doneo Nemanja Nedović, pa je zatim Nikola Ivanović postigao trojku za novo vođstvo crveno-belih. Međutim sa druge strane istom merom uzvraća i Marko Gudurić koji donosi novo izjednačenje Feneru.

Vildoza je ponovo ušao na parket i upisao prve poene na meču, a zatim nova trojka Mahmutoglua. Vildoza je pogodio novo trojku pred sam finiš prvog pluvremena, a rezultat na kraju prvog poluvremena je bio 42:41 za turski tim.

Vildoza je trojkom otvario drugo poluvreme, a Nedović je postigao nove poene za vođstvo Zvezde od 48:42. U nastavku je usledila bolja igra domaćeg tima, pa su poenima Motlija, Pjera i Vilbekina stigli do preokreta i preuzeli vođstvo. Opet su Nedović i Kuzmić vratili Zvezdu u igru, ali na kratko jer je Fener ponovo ušao u dobar ritam i stekao nešto osetniju prednost.

Trojkom Mahmutoglua u poslednjoj sekundi Fenerbahče je stigao do plus devet (66:57) pred poslednjih deset minuta.

Crveno-beli su dobro otvorili četvrtu četvrtinu, Martin je pogodio uz faul, a zatim je Nedović postigao nove poene. Međutim, Motli je vratio Feneru šest poena prednosti. Lazić je upisao u nastavku trojku za goste, dok je Gudurić vratio istom merom. Dva neuspešna napada crvene Zvezde i dve trojke Mahmutoglua za plus 13 domaćeg tima.

Trener Zvezde Vladimir Jovanović dobio je tehničku grešku nakon nedosušenog faula nad Nedovićem, a sa druge strane Fener je uspešno održavao stečenu prednost i na kraju slavio rezultatom 93:79.

Motli je imao 25 poena, čak 4 skoka u napadu, ukupno 10. Mahmutoglu je imao 20 poena (5-8 za tri), a Gudurić je dodao 17. U Zvezdi Nedović 17, Vildoza 13, Bentil 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE