SUPERLIGA: Katai i Kangva odveli Zvezdu na +10

Čukarički – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Katai 37′, Kangva 84′

Fudbaleri Crvene zvezde, savladali su Čukarički u odloženom meču 7. kola Superlige Srbije. Crveno beli su kontrolisali čitav meč a u finišu potvrdili trijumf.

Mitrović je imao prvu veliku priliku u 2. minutu ali se nije snašao u petercu Čukaričkog nakon ubacivanja Kataija. Nakon duela sa Bojanom Kovačevićem, Pešiću se ukazivala pomoć. Prvih 15 minuta proteklo je bez značajnije šanse na obe strane.

Pešića je zamenio Bukari koji je u 28. minutu propustio dobru priliku. Šutirao je direktno u Mićovića. Potom je Katai dva minuta kasnije pogodio prečku.

Zvezda je inicijativu krunisala upravo preko Kataija u 37. minutu na asistenciju Gelora Kange. Tim se rezultatom otišlo na odmor. Badamosi je imao priliku ali je Borjan pravovremeno intervenisao.

Nastavak je obeležilo koškanje igrača kada su Kanga i Kovač dobili po žuti karton. Ivanović je u 54. minutu imao šansu ali je šutirao iz nezgodne pozicije. U prvih 15 minuta drugog poluvremena nije bilo većih šansi, ali su gosti bili agilniji.

Milunović je imao šansu u 65. minutu, ali bio je i faul u napadu. Potom se dogodilo da Milojević zameni i Bukarija koji je ušao umesto Pešića. Çrveno beli su u drugom delu praktično čuvali stečenu prednost iz 37. minuta. Međutim, duplirali su je u 84. minutu a strelac je Kings Kangva. Mirko Ivanić je zabeležio 11 asistenciju ove sezone.

Nakon poraza Partizana, Zvezda kao lider ima sada 10 bodova viška, a u nedelju će gostovati Radniku iz Surdulice. Čukarički će tada dočekati Mladost GAT i to će im biti poslednji takmičarski mečevi pred odlazak na zimsku pauzu.

Čukarički: Mićović , Stevanović, Drezgić, Kovačević, Tošić , Sisoko, Docić, Kovač (od 65′ Adžić), Ovusu, Ivanović, Badamosi

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Mijailović, Kanga, Ivanić, Katai, Mitrović, Pešić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE