Eraković posle poziva za SP: Partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo

 Mladi štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković našao se na spisku selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

To je kruna dobrih igara za igrača crveno-belih koji je pokazao veliki napredak poslednjih sezona.

Velika mi je čast što ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu. Drago mi je što moje partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo i ono što mogu da obećam je da se neću ovde zaustaviti, već da će mi ovaj poziv biti još veći motiv da se iz Katara vratim kao bolji i iskusniji igrač. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na podršci, preostaje nam još ta utakmica protiv Radnika, tako da su mi sve misli usmerene ka meču koji sledi, a posle toga ću da razmišljam o obavezama koje me čekaju sa reprezentacijom. Naravno, hvala i selektoru na pozivu, daću svoj maksimum da opravdam ukazano poverenje, rekao je Eraković.

Talentovani defanzivac je rođen 22. januara 2001. godine i prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde. U dosadašnjoj karijeri, ukupno je nastupio 85 puta za seniorski tim, a debitovao je 1. avgusta 2020. godine u meču sa Novim Pazarom. Eraković je takođe prošao i sve uzrasne kategorije reprezentacije Srbije, a svoj put u nacionalnom timu zaokružio je 2. juna 2022. godine kada je debitovao i za A tim u meču sa Norveškom. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE