Košarkaši se ozbiljno namučili, ali došli do pobede u Njukaslu

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala jeu Njukaslu, u sklopu grupe I druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Veliku Britaniju sa 74-68.

Iako su naši bili u vođstvu tokom najvećeg dela utakmice, umalo u zvaršnici nisu prokockali dvocifrenu prednost.

Srbija je vodila većim delom prve četvrtine, iako su naši košarkaši jako loše šutirali za tri poena (2/9). Ipak, kontinuitet prednosti je uspeo da prekine jedino Nelson kada je pogodio trojku na nešto manje od tri minuta do isteka prvih 10 minuta.

Posle nešto više od dva minuta igre u drugom kvartalu Trifunović je trojkom doneo našoj reprezentaciji prednost od 29-25, ali je potom usledila serija od 6 uzastopnih poena protivnika i novi preokret (31-29).

Počeli su naši potom da pogađaju u većem procentu, pa je prednost na stranu Srbije pogotkom iz daljine odmah vratio Dušan Ristić, a u poslednjem minutu poluvremena bio je precizan i Boriša Simanić za prednost od 38-34, što je bio i krajnji ishod pred odlazak na dužu pauzu.

Iako utakmica nije bila naročito kvalitetna, kvalitet naših košarkaša je došao do izražaja u trećoj deonici kada je Radanov u kontri doneo prvu dvocifrenu prednost na meču (57-47) na dva minuta do kraja ovog perioda.

Boriša Simanić je nakon toga propustio priliku da je dodatno uveća, pošto je promašio čist zicer pod košem, pa su to protivnici iskoristili i sveli zaostatak na pristojnih 6 poena pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Na startu poslednjeg kvartala Anđušić je brzo vratio dvocifrenu razliku, ali je ponovo tada usledio promašeni zicer, ovog puta Dušana Ristića. Ponovo su ostrvljani pripretili kada je Bendžamin Mokford pogodio za 66-61, kao i Džordan Vilijams kada je na samo dva i po minuta do kraja zakucavanjem u kontri ponovo zaostatak sveo na samo -5 (70-65), nakon promašenog floutera Radanova.

Nisu naši nikako uspevali da dođu do koša nakon toga. Mitrović je promašio oba slobodna bacanja, a nešto kasnije je i Anđušić izgubio loptu u kontri. Britanci su sa druge strane nastavili seriju i u poslednjem minutu utakmice prišli na samo 70-68, dok konačno Jaramaz nije ubacio koš za naše nakon više od četiri minuta, a do kraja je Anđušić sa dva pogođena bacanja postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u našem timu bio je Dušan Ristić, koji je upisao dabl-dabl sa 15 poena i 11 skokova, uz jednu asistenciju. Pratili su ga Marko Jagodić-Kuridža (6 skoka, 2 asistencije) i Aleksa Radanov sa po 10 poena.

Na drugoj strani je Gabrijel Olaseni upisao 20 poena, 7 skokova i asistenciju, dok je Luku Nelsonu falila samo asistencija za dabl-dabl učinak, pošto je zabeležio 15 poena, 6 skokova i 9 završnih dodavanja.

Naši košarkaši za tri dana u Beogradu dočekuju Tursku, dok Britanci istog dana gostuju prvoplasiranoj Letoniji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan našao zamenu za Duljaja? Ljubimac “grobara” novi trener crno-belih?

Jedan od dva najveća srpska fudbalska kluba Partizan ostao je i ove sezone bez trofeja. Čelnici Partizana doneli su...

POVEZANE OBJAVE