NEUNIŠTIVI SARAJLIJA! Edin Džeko u 37. godini potpisuje još jedan veliki ugovor u karijeri

Napadač Intera i kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko (36), će igrati u Seriji A i sledeće sezone, javljaju apeninski mediji.

Popularni ‘Dijamant’ igra svoju drugu sezonu u milanskom velikanu, a na terenu radi zaista fantastičan posao i potvrđuje da su za njega godine samo broj.

Iako će u martu proslaviti 37. rođendan, čelnici Intera više su nego zadovoljni učinkom stasitog Sarajlije i odlučili su mu ponuditi novi ugovor.

Zbog forme koju pokazuje Inter ga ne želi izgubiti na kraju sezone. Bez obzira na to što će navršiti 37 godina, Džeko ne posustaje i ostao je vrlo važan igrač, što zbog pogodaka što zbog nastupa u važnim susretima, tvrdi izvor blizak Interu.

Inter ima vrlo jasan plan oko novog ugovora. Džeku će ponuditi novi, jednogodišnji ugovor s nešto manjim primanjima te ga planira koristiti u posebnim utakmicama kada im bude najviše potreban. Navodno se ta ideja dopada iskusnom napadaču.

Džeko je ove sezone upisao 20 nastupa za ‘Nerazure’. Ima učinak od sedam postignutih pogodaka i četiri asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE