ODLIČNA VEST ZA SRBIJU U KVALIFIKACIJAMA: Grci demolirani na svom parketu!

U sklopu grupe I druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, u kojoj se nalazi i naš nacionalni tim, reprezentacija Grčke ubedljivo je poražena na svom parketu od Letonije sa 80-60.

Tako je sada na 4 pobede i 3 poraza, što odgovara našim košarkašima koji trenutno igraju protiv Velike Britanije i mogu da izjednače skor sa Helenima. Upravo Letonci su ispred sa samo jednim porazom.

Reprezentativci ove baltičke zemlje su lako došli do pobede u ovom meču pošto su bili u prednosti od samog početka utakmice, dok su već u trećem periodu stekli plus od 18 poena koji se ispostavio kao nedostižan.

Jasno je da su Grci bili veoma oslabljeni jer se najviše oslanjaju na igrače Panatinaikosa i Olimpijakosa, kao i neke iz ostalih klubova Evrolige, i onih iz NBA-a, dok su Letonci doveli poprilično dobar sastav.

Najzaslužniji za pobedu bili su Janis Strelnijeks sa 19 poena, 2 skoka i 3 asistencije, Janis Tima sa 17 poena, 4 skoka i 3 završna dodavanja, kao i Dairis Bertans sa dva poena manje, 3 skoka i 1 asistencijom.

Kod Grka su Gkikas i Gontikas zabeležili po 11 poena.

U narednom kolu tim Dimitrisa Itudisa gostuje Belgiji, a Letonci dočekuju Veliku Britaniju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE