KATAI JE PONOVO MAGIKO: Crvena zvezda u nadoknadi vremena do pobede u Surdulici (VIDEO)

Radnik Surdulica – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Katai 35′ 93′ – Spasić 48′

Fudbaleri Crvene zvezde slavili 1:2 u Surdulici protiv Radnik u veoma uzbudljivom meču koji je rešen u nadoknadi vremena.

Kangva je imao prvu priliku na susretu. Umesto da šutira u situaciji 1 na 1 sa golmanom on je uputio povratnu loptu. Crveno beli su od starta krenuli agresivno uz pokušaje Milunovića i Azarovija.

Katai je u 15. minutu imao šansu, ali je njegov šut izblokirao Abaubakar. Radnik je u 22. minutu imao najbolju šansu. Nakon ubacivanja Rustemovića Borjan je zaustavio udarac glavom Danoskog. Na drugoj strani se u odbrani Surduličana ističe golman Nikola Vujanac pravovremenim intervencijama.

Zvezda je uspela da kruniše inicijativu nakon brojnih pokušaja. Povela je u 35. minutu golom raspoloženog Aleksandra Kataija. Iskoristio je grešku Filipa Petrovića nakon udarca Kangve.

Crveno beli su sa tom prednošću otišli na odmor i igrom gde su stvarali više prilika. Odmah u nastavku Radnik je stigao do izjendačenja preko Miloša Spasića u 48. minutu. Lako se oslobodio Mijailovića i iskoristio svoju brzinu po boku.

Posle gola gosti su krenuli po drugi gol, ali su najbolju šansu imali domaći. U 78. minutu Duronjić je izašao sam ispred Borjana, ali je šutirao pored gola. Samo minut kasnije Ben je bio u sjajnoj prilici za crveno-bele, međutim defanzivac radnika je skinuo loptu sa same gol linije.

Nastavio je lider sa napadima na gol Radnika, ali nisu pravili velike prilike. Pokazao je glavni sudija 7 minuta nadoknade i u tom trenutku je dosuđen i slobodan udarac na nekih 20 metara od gola. Aleksandar Katai je uzeo loptu i sjajnim golom doneo vođstvo i pobedu u 93. minutu.

Crvena zvezda sad ima 53 boda i ubedljivo će na prvom mestu završiti godinu, dok Radnik ima samo 8 bodova i na smom je dnu tabele Superlige.

Zvezda nakon zimske pauze 4. februara dočekuje Vojvodinu. Surduličani će gostovati u Lazarevcu ekipi Kolubare.

Radnik: Vujanac , Sadik, Oreščanin, Petrović, Rustemović , Stojanović, Marong , Spasić, Danoski, Duronjić, Kunić

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Azarov, Kangva, Mijailović, Mustafa, Ivanić, Katai, Mijatović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE