Proslavljeni srpski odbojkaš novi predsednik OSS

Đula Mešter, dosadašnji prvi potpredsednik OSS, izabran je danas za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS, održanoj u beogradskom hotelu „M“.

Delegate Skupštine OSS na početku rada pozdravio je Zoran Gajić, dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Đula Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik, Petar Bogunović, potpredsednik i Vesna Đurišić, potpredsednik. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

Mešter će da bude predsednik do 2028. godine.

Đula Mešter je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku svoje bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.

Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio 3. mesto u Kupu šampiona.
Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potredsednika OSS postavljen je 2019, dok je 2022. godine izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE