Ataman posle poraza o sukobu sa Pešićem i odluci da ne dozvoli Miciću da igra

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras je u dramatičnoj utakmici bila bolja od Turske u hali “Aleksandar Nikolić” i tako se približila plasmanu na Svetsko prvenstvo naredne godine.

Utiske posle meča izneo je selektor Turaka Ergin Ataman.

Bilo je veoma teško, teška atmosfera. Ali, ponosan sam na moje mlade igrače da se ovako bore 40 minuta, do poslednjeg šuta. Sjajna utakmica. Dve stvari – odlično smo igrali odbranu, ali smo gubili lopte suviše lako. Posle toga je Srbija ubacila 14 poena. To pokazuje da su oni igrali veoma agresivno, što je na domaćem terenu. Ali nije normalno 24 penala u odnosu na 17 penala, rezimirao je turski selektor.

On je posebno apostrofirao sjajan učinak srpskog centra Dušana Ristića, koji je večeras prosto sipao trojke, pogodivši tri u trenucima kada se lomila utakmica.

Izgubili smo na jednu loptu. Ovaj nivo košarke, nastavlja se od Evrobasketa, sudijske odluke su isto. Oni su imali 24, a mi 17, a oni su bili agresivni. Čestitam Ristiću jer je pronašao u karijeri šut za tri poena, rekao je Ataman.

Neizbežno je bilo i pitanje izostanka dozvole Vasiliju Miciću, čiji je trener u Efesu, da zaigra za naš nacionalni tim u večerašnjem meču.

Ne znam ko je isprovocirao tu situaciju. Ali, neću više da komentarišem to. Pitajte isto Šarunasa što nije poslao Kalinića, Željka zašto nije Papapetrua. Vasa je jedini plejmejker, on se isto povredio. Isto je ovo, izjavio je selektor Turske.

U jednom trenutku je izbio sukom između njega i srpskog selektora Svetislava Pešića. Ataman je prokomentarisao i ovaj detalj.

Pitali su me šta se desilo sa Pešićem. Nije dopušten ovakav dijalog između trenera. Ja sam se bunio kod sudija. On je počeo da me pita zašto se bunim. To nije fer. Ne znam kakav je pritisak imao nakon što je Srbija izgubila Evrobasket iako je bila favorit. Nisam pričao sa njim, već sa sudijama. To je isprovociralo navijače, smatra Ataman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE