ČOVIĆ ANALIZIRAO UČINAK: PAO i Zadar kiksevi, imao poruku za Jovanovića

Košarkaši Crvene zvezde od danas imaju novog trenera u liku crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića.

Na tom mestu nasledio je Vladimira Jovanovića nakon niza slabijih rezultata.

Učinak u Evroligi i ABA ligi komentarisao je predsednik kluba Nebojša Čović.

Svaka utakmica je izgledala kao da smo blizu da pobedimo, pa ne pobedimo. Tu može da se analizira aspekt struke, koji je bio potpuno pokriven, Vlada Jovanović je odličan mlad trener, očekujem da će nastaviti put razvoja. Vrlo je posvećen i živi sa košarkom. Pitanje je da li je to u nekim momentima dovoljno kad je u pitanju susret sa igračkim potencijalom i autoritetima, rekao je on.

Zatim je pričao o igrama u Evropi:

Od devet utakmica u Evroligi, slučajnošću rasporeda, mada nisam čovek koji misli da se bilo šta događa slučajno, čak šest smo odigrali u gostima, a ima tu raznih trofejnih autoriteta koji mogu da utiču na to. Imali smo interesantno suđenje. Gotovo da se nigde nismo obrukali. Imali smo utakmicu sa Olimpijakosom na pripremama kao crveni signal, a to vam pričam da vidite da nismo amateri u ovom poslu, rekao je i dodao.

Dakle, što se tiče Evrolige, ako to možemo da nazovemo kiksom, to je poraz od Panatinaikosa u Beogradu, Što se tiče ABA lige, kiks je izgubiti od Zadra – i to ne kiks da izgubite u Beogradu, nego i u Zadru. Za to vam, ako ste pravi profesionalac nije potrebno da imate trening, već pravu motivaciju, zaključuje Čović.

Zvezdu u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić” očekuje meč Evrolige sa Asvelom.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE