SRBIJA SVE BLIŽE MUNDOBASKETU: Grci u drami dobili Belgiju!

Košarkaška reprezentacija Grčke savladala je Belgiju u veoma neizvesnoj utakmici sa 72-70, u sklopu grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine.

Deo ove grupe je Srbija, kojoj ovakav ishod dodatno olakšava put do najveće košarkaške smotre, nakon večerašnje velike pobede nad Turskom.

Tim koji predvodi Dimitris Itudis je ovom pobedom sebi već obezbedio plasman na Mundobasket, jer uz učinak od pet pobeda i tri poraza, uz bolji međusobni skor od Turaka i Belgijanaca, ne potoji šansa da će ih prestići u poslednjem prozoru.

Sa druge strane, Srbiji je potrebna još samo pobeda, zbog lošijeg međusobnog skora protiv Belgije, iako ima isti broj trijumfa kao i Heleni.

Duel u Belgiji je bio veoma neizvestan i ekipe su se uporno smenjivale u vođstvu koje nijednog trenutka nije postalo dvocifreno. Međutim Grčka je bila u prednosti tokom čitave poslednje deonice i uspela da do kraja dođe do pobede.

Najbolji na utakmici bio je Retim Obasohan sa 30 poena, uz 3 skoka i 4 asistencije, ali je to slaba uteha posle tesnog poraza.

Pored njega u poraženom timu dobar je bio i Beko sa 10 poena, 7 skokova i 2 završna dodavanja, kao i Mvema kome je poen falio za dabl-dabl učinak, uz 10 skokova.

U pobedničkom timu je Larencakis ubacio 20 poena, uz 4 skoka, dok je Nik Kalates upisao dabl-dabl sa 13 poena i 10 asistencija, uz još 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan počeo meč protestom, Olajinka sa dva gola obradovao “Delije” (VIDEO)

Večiti derbi u okviru Kupa Srbije je u prvom poluvremenu pripao Crvenoj zvezdi. Crveno-beli vode 2:0, a oba gola je...

POVEZANE OBJAVE