Teletović o novom Zvezdinom treneru: Istina je, neki ne mogu sa Duškom!

Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović je govorio za Mocart sport o novom treneru Crvene zvezde, Dušku Ivanoviću.

Naime, česti su komentari da je Ivanović trener starog kova i da igrali baš ne vole njegov stil.

– Istina je, postoje neki igrači koji ne mogu sa Duškom. To su oni koji nisu želeli da postanu legendarni, nisu hteli da rade na sebi, da danas budu bolji u odnosu na juče. Oni koji nisu posvećeni košarci, e takvi nisu mogli s njim, rekao je Teletović za Mocart sport i dodao:

– Zvezda je dobila iskrenog čoveka i vanserijskog trenera. Moj savet igračima je vrlo jednostavan: Slušajte šta vam Duško priča i bićete bolji igrači. On vas neće slagati, uvek će vam reći sve, ali na pravi, ljudski način. Nebrojeno puta tokom karijere me je povukao sa strane i pričao sa mnom kao sa čovekom o stvarima koje moram da popravim kako bih ja bio bolji i kako bi ekipa napredovala. I znate šta? Nikada nije pogrešio. Jednostavno, bolje razume košarku od igrača na parketu, na višem nivou je od ogromne većine.

Teletović i Ivanović su uspešno sarađivali u Baskoniji.

– Postoje razni igrači. Nekima prijaju lagani treninzi i tada su bolji na utakmici. Doduše mogu ozbiljnije da analiziram situaciju koju znam, a to je kako ja funkcionišem. Najbolji sam bio kada se žestoko radilo na treningu. E tako je bilo kod Duška, kroz jak trening sam znao da se spremim za utakmicu koja mi je onda bila lakša. Tako sam funkcionisao i znam da je tako funkcionisao Mirza Teletović, takođe žestok radnik koji je neverovatno napredovao kod Duška. Trener je starog kova što je uobičajeno za stručnjake sa Balkana kao što su Boža Maljković, Svetislav Pešić, istakao je između ostalog Teletović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Rukometaši jedinstveni pred Španiju: Da obradujemo naciju!

Muška seniorska reprezentacija Srbije u nedelju u Novom Sadu igra revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Španije, a...

POVEZANE OBJAVE