BERTOMEU O PROZORIMA: “Ovi novembarski izazvali su dezorjentaciju”

Evroliga i FIBA ne uspevaju da se usaglase oko termina za klubove i reprezentacije.

U novembarskom kvalifikacionom prozoru za Mundobasket, Evroliga je učinila ustupak i pomerala neke mečeve za dan ranije.

Rešenje se ne nazire a o tome je govorio bivši čelnik Evrolige Đordi Bertomeu:

FIBA prozori su nešto o čemu smo diskutovali. Ubedio sam timove da pozicija Evrolige nipošto ne može da se razlikuje od pozicije NBA. Naši timovi ne igraju nižerazredno takmičenje i vlasnici treba da imaju poštovanje kakvo ih imaju u NBA. Stoga, mi smo doneli odluku da ne dajemo igrače za prozore. Niko se nije žalio, niko nije tražio odlaganje utakmica. Ono što smo doživeli u ovih nedelju dana nise dogodilo od te 2017. Evroliga ima odlično osobre i veliku priliku da raste sa timovima. Ali morate da imate zajednički cilj, istu liniju. Ovi novembarski prozori izazvali su dezorjentaciju. I sada se postavlja pitanje da li će timovi puštati igrače u reprezentacije? Neki hoće, neki neće. To nema smisla, jer govorimo o ligi sa zajedničkim ciljevima i zajedničkim interesima koji moraju da se sprovode jedinstveno, rekao je on.

Poslednji kvalifikacioni prozor je onaj 23 i 24, odnosno 26 i 27 februara naredne godine.

Reprezentaciji Srbije je nakon trijumfa protiv Turske potrebna pobeda ili protiv Grčke ili protiv Velike Britanije za plasman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE