Đoković govorio o (ne)zasluženom prvom mestu Alkaraza

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je lake dve pobede protiv Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova na startu završnog mastersa u Torinu, pa je već obezbedio polufinale.

On se u italijanskom gradu našao zahvaljujući osvojenom Vimbldonu, pošto je veliki broj turnira propustio zbog vakcinalnog statusa. Međutim, i pored osvajanja, i na najstarijem turniru je izgubio 2.000 bodova jer se treći gren slem sezone nije bodovao za ATP listu, pošto je kažnjen od krovne organizacije zbog zabrane nastupa ruskim teniserima.

To je na kraju godine iskoristio Karlos Alkaraz, koji je postao najmlađi prvi teniser na svetu kome je to pošlo za rukom.

Pošto je jasno da to ne bi bilo lako da se naš teniser nije susreo sa nizom otežavajućih okolnosti, bio je upitan da prokomentariše takvu situaciju.

On to zaslužuje. Nema sumnje. Ne želim da ulazim u raspravu o tome da li sam igrao manje ili ne. Tako je, kako je. Realnost je da je on broj jedan i da zaslužuje da bude tu. Mislim da je on sjajno novo lice i dobar igrač. Veoma je fin momak. Ima dobar tim ljudi oko sebe. Predstavlja sebe i tenis na najbolji način. Imam samo pozitivne stvari da kažem o njemu, izjavio je Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE