IMAO JE TEŠKO DETINJSTVO: As Junajteda napada Srbiju

Fudbaleri brazila igraće u grupi sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom na SP u Kataru.

Na spisku se nalazi i fudbaler Mančester Junajteda Entoni.

On se prisetio svog detinjstva, i puta koji je prevalio do Teatra snova.

Jednog jutra, u šetnji do škole, kada sam imao osam ili devet godina, naišao sma na čoveka koji je ležao u uličici. Nije se mrdao. Kada sam se približio, shvatio sam da je mrtav. U faveli nekako otupiš na te stvari. Nije bilo drugog puta i ja sam morao da prođem odatle. Samo sam zatvorio oči i preskočio mrtvo telo. Ne govorim ovo da bi zvučalo teško, to je bila moja realnost. Ustvari, uvek sam govorio da sam kao dete imao veliku sreću jer sam dobio dar sa neba. Lopta je bila moj spas, moja prva ljubav. U Inferninju ne marimo za igračke za Božić, svaka lopta koja se kotrlja je savršena za vas, rekao je on za Playerstribune.

Zatim je dodao:

Svakog dana, stariji brat me je vodio na trg da igram fudbal. U faveli svi igraju fudbal. Deca, starci, učitelji, građevinski radnici, vozači autobusa, narkodileri, gangsteri… Tamo su svi jednaki. U vreme mog oca to je bio zemljnai teren, u moje vreme asfalt. Na početku sam igrao bos, krvavih nogu. Dribling je bio nešto što je u meni. Prirodni instinkt, dar od Boga. Nisam saginjao glavu ni pred kim. Sa loptom u nogama nisam imao fudbalski strah. Za tri godine sam prešao trnovit put. Od sirotinje do Ajaksa, pa do Junajteda. Ljudi me pitaju kako sam to uspeo. Iskreno, nisam osećao nikakav pritisak na fudbalskom terenu. Strah? Šta je strah? Kada preskačeš mrtva tela tokom odrastanja, onda ne možeš da se plašiš ničega u fudbalu, zaključio je Entoni.

Brazil turnir u Kataru otvara 24. novembra od 20 sati protiv Srbije. Za reprezentaciju je debitovao u oktobru prošle godine i na 11 mečeva postigao dva gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određen sudija za meč Radničkog i Vojvodine u Kupu Srbije

U polufinalnom meču Kupa Srbije koji se igra u Kragujevcu između Radničkog i Vojvodine FSS je dodelio arbitra. Glavni sudija...

POVEZANE OBJAVE