NASTAVLJA SE SAGA “RONALDO”: Progovorio o ponudi Sitija, udario na bivšeg trenera i mlade igrače

Od leta se “kuva” sukob Kristijana Ronalda sa klubom u kom je stekao punu afirmaciju i u koji se vratio prethodnog leta – Mančester Junajteda.

Sve je počelo kada je zatražio da ode i nije bio sa timom na pripremnoj turneji, nastavilo se odbijanjem da uđe u igru i posledičnom kaznom od jedne utakmice van tima, da bi kulminiralo kada je najavljen intervju koji je dao Pirsu Morganu, a u kom nije štedeo reči za saigrače, trenere u drugom mandatu, a sada se pojavio deo u kojem je govorio i kako je došlo do povratka u klub sa Old Traforda.

Pojavio se deo intervjua u kom je oštro govorio o Ralfu Rangniku, koji je klub vodio do kraja sezone, posle otkaza legendi kluba Solšeru.

Kada je Solšer dobio otkaz, bilo je potrebno da dovedemo pravog trenera, a ne sportskog direktora. Svidelo mi se da radim sa Solšerom. Rangnika nisam doživljavao kao trenera, direktan je bio Portugalac.

Nije imao reči hvale ni za mlađe fudbalere.

To je problem u svim ligama. Današnja omladina je drugačija od moje generacije. Ali ne mogu da ih krivim – život ide dalje i stvari se menjaju i napreduju. Fokusirani su na razne tehnologije. Najvažnije je da ne znaju da slušaju. Na jedno uho uđe, a na drugo izađe. Nažalost, više nisu zainteresovani za fudbal kao što su bili, smatra Ronaldo.

Ono što mnoge interesuje jeste kako je došlo do velikog preokreta u završnici prelaznog roka prethodnog leta, kada je već viđen u gradskom rivalu Sitiju.

Pa, iskreno, prelazak u Siti je bio blizu. Mnogo su razgovarali i Gvardiola je pre dve nedelje rekao da su se trudili da me imaju. Ali, kao što znate, moja istorija je u Mančester Junajtedu. Moje srce, osećam se kao pre, i to je napravilo razliku. I naravno ser Aleks Ferguson. Bila je to svesna odluka jer je srce glasno govorilo u tom trenutku. Mislim da je razgovor sa Fergusonom bio ključ. Ne žalim zbog odluke, otkrio je jedan od najboljih fudbalera ikada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE