POGODILI SA POJAČANJEM: Upriličena velika čast pleju FMP Meridian! (VIDEO)

Prošlog leta je američki plejmejker Trent Frejzer pojačao ekipu FMP Meridian.

Iza njega je bogat učinak u koledž košarci pre nego što je iskoračio u Evropu i zaputio se u Beograd.

Bio je dominantan na Univerzitetu Ilinoj. Za pet godina je uspeo da odigra najviše mečeva u startnoj petorci (138) i broju minuta.

I po drugim parametrima bio je u vrhu pa je njegova bivša školska ustanova upriličila događaj u tu čast kome je Frejžer i prisustvovao.

Tada je prikazan i film “Zauvek broj 1” u čijoj realizaciji je učestvovao i trener Ilinoja Bred Andervud.

Dvorana je bila krcata, jer su navijači došli da ih pozdrave, i to je ono što Ilinoj čini posebnim. Više nemate toliko mesta koje možete nazvati domom, ali ovi momci imaju svoj dom – univerzitet Ilinoj. Ko će da uđe na let od 13 sati samo da bi bio deo nečega što može da potraje tek 15 minuta? Želeo sam da doživi svoj momenat, jer nisam bio siguran da će mu dres biti ‘penzionisan’. To je istina. On je poseban mladić u mojoj knjizi, i sjajan igrač, koji je stigao daleko od početka do cilja. Mislim da su naši navijači morali da znaju u čemu je stvar. On je pobednik, rekao je on.

I sam igrač bio je dirnut proslavom:

Ovo je moj dom. Let je bio veoma dug, ali vratiti se i videti celu halu u narandžastom i plavom je neverovatno. Osećam se pomalo staro. Malo je čudno što nisam na terenu, ali je i posebno videti sve ovo što smo uradili za pet godina, koliko je program otišao visoko. Posao koji je Bred Andervud uradio sa ovim programom je neverovatan, rekao je Frejzer.

On trenutno u ABA ligi beleži prosečno 19.5 poena, 2.5 skoka i 6.5 asistencija. Ekipu FMP Meridian u petak od 18 sati očekuje meč na svom terenu protiv MZT-a iz Skoplja. Imaju pet pobeda iz šest utakmica uključujući skalpove Cedeviti i Budućnosti.

Foto: KK FMP Meridian

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FINALE PRE FINALA: Poznati parofi polufinala Kupa Srbije

Voljom žreba u polufinalu Kupa Srbije sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Radnički 1923 i Vojvodina. Žreb je odlučio da...

POVEZANE OBJAVE