Zvezda nakon velike drame srušila Asvel!

U okviru 8. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Asvela rezultatom 71:67.

Krenuli su crveno-beli bolje u ovaj meč, upisali su prva četiri poena na meču. Pogodio je Ognjen Kuzmić prvi, a potom je Zakari Risašer napravio nesportsku nad Džonom Holandom koji je realizovao dva slobodna bacanja.

Argentinac Luka Vildoza je izašao iz bloka Bila Bentila i prvom trojkom doneo Zvezdi prednost od 9:0.

Usledili su konačno poeni Asvela, Zakari Risaršer je uzeo čistu loptu što je oslobodilo put Dejvidu Lajtiju za lake poene u tranziciji.

Nakon toga je usledio blagi pad u igri crveno-belih, novi trener Duško Ivanović je često menjao igrače, a na kraju prve deonice rezultat je bio 17:14.

Dobrić je trojkom otvorio drugu deonicu, a Zvezda je koševima iz tranzicije preko Vildoze i Bentila stigla do lakih poena.

Ivanović je novom trojkom doneo nove poene Zvezdi i najveću prednost od plus 16, a crveno-beli odlaze na pauzu sa 15 poena prednosti nakon sjajne igre u drugih 10 minuta.

U drugo poluvreme je bolje ušao Asvel, a onda pogađaju dva šuta iza linije 6,75 iz tri pokušaja i smanjuju zaostatak.

Stigao je Asvel na minus četiri nakon velike serije, a odgovornost na sebe je preuzeo Nedović koji je pogodio za faul za tri. Ipak, sudije su odlučile da provere tu situaciju nakon čega su poništile koš.

Usledile su dve trojke Nikole Ivanovića, pa je Zvezda održavala prednost u odnosu na protivnika koji je u naletu.

Na kraju treće deonice Zvezda je samo sa jednim košem razlike vodila.

U poslednjoj deonici nervozan start Crvene zvezde, nekoliko napada su imali košarkaši Asvela za prelazak u vođstvo, ali ih nisu iskoristili. Poentirao je Vildoza koji je doneo Zvezdi ponovo tri poena razlike. Međutim. pogaodio je i Lajti za tri i doneo prvo izjednačenje još od rezultata 0:0.

Asvel je uskoro napravio veliki preokret u poveo u ovom meču. Dejvid Lajti je pogodio dva slobodna bacanja i donoeo sedam poena prednosti Asvelu koji je bio sve bliže pobedi.

Međutim, Bentil je trojkom doveo Zvezdu ponovo u igru, a zatim je Mitrović pogodio uz faul.

Usledila je prava drama, Nemanja Nedović je doneo crveno-belima izjednačenje 67:67. Usledila je prava drama u dvorani Aleksandar Nikolić, a Nedović je sedam sekundi pre kraja doneo Zvezdi dva poena za 69:67, a Dobrić je nakon slobodnih bacanja osigurao pobedu crveno-belima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE