FMP Meridian u efikasnoj utakmici umalo ispustio veliku prednost protiv MZT-a

Košarkaši FMP Meridiana nastavili su odličan start u ABA ligi pobedom u svojoj hali nad skopskim MZT-om sa 101-97.

Srpski tim prikazao je oscilacije u nekoliko navrata, a najviše u završnici kada umalo nisu ispustili prednost od 19 poena do koje su došli početkom poslednje četvrtine.

Već na samom početku tim Nenada Stefanovića stekao je dvocifrenu prednost, kada je poveo sa 12-2. Nakon toga je vodio do kraja poluvremena, ali je na veliku pauzu otišao sa samo +2 (55-53).

Do preokreta je došlo već posle povratka na parket, ali je tim iz Železnika ubrzo pronašao svoju prepoznatljivu igru, i tako ponovo došao do vođstva, a potom počeo da uvećava prednost raznovrsnom igrom i preciznošću.

Ključna su bila oba promašena bacanja Kefija na 4 sekunde do kraja, kada je u drugom pokušaju neuspešno izveo pokušaj da namerno promaši, pošto nije ni dobacio do koša.

Kefi i srpski košarkaš Strahinja Mićović bili su najefikasniji u poraženom timu sa po 18 poena, a Amerikanac je imao i odličnih 8 asistencija.

U našem timu je nejefikasniji bio Paulius Valinskas sa 17 poena, uz po 5 skokova i asistencija, dok je Trent Frejžer bio na asistenciju do dabl-dabla, sa 16 poena, uz još 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE