Novaku pao kamen sa srca nakon velike pobede!

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je još jednu pobedu na Završnom turniru u Torinu. On je bio bolji od Danila Medvedeva sa 2:1 u setovima  6:3, 6:7 (5), 7:6 (2).

Novak je nakon meča istakao da je izgubio mnogo energije ali da mu je pova pobeda pre svega pala kao znatno olakšanje.

– Osećam veliko olakšanje. Danil i ja smo imali velike bitke i ranije, znao sam da je ovo njegov poslednji meč u sezoni. Nije želeo da mu se sezona završi porazom. Odlično sam počeo, imao sam rane šanse i brejk lopte, ali je u važnim momentima dobro igrao. Mislim da je bila jedna brejk lopta na dug reli u drugom setu, sve ostalo su bili dobro servisi, kaže Novak.

U trećem setu je Novak imao dosta problema.

– Nisam se fizički dobro osećao u trećem setu, mnogo sam se mučio. To je ipak bitka, bilo je bitno da ostanem u igri. Jako sam ponosan što sam uspeo da pronađem neophodnu energiju i fokus, da se vratim u meč. Gubio sam 4:5, on je servirao za pobedu, jednostavno, uspeo sam da mu pročitam servise, stabilizujem igru i dobijem taj-brejk. Prvih šest poena je bilo sjajno, odlučujuće. Teška tri meča za njega, svaki put je izgubio 7:6 u trećem, ali jako ga poštujem, rekao je Novak.

Nijednog momenta nije pomišljao da se sačuva za vikend.

– Nisam mislio da tankujem. Ne znmam kakava su pravila, da sam kojim slučajem odlučio da odustanem, ne znam da li bih mogao da igram. Ovaj mač je bio veoma važan za mene, jednostavno sam želeo da pobedim, bez obzira što sam se već kvalifikovao, zaključio je Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE