Partizan u paklu Arene srušio Makabi (VIDEO)

U okviru 8. kola Evrolige košarkaši Partizana savladali su Makabi rezultatom 96:88.

Partizan je imao prvi posed na utakmici ali nije ga iskoristio, dok je na drugoj strani Braun promašio šut za 2 i Roman Sorkin to popravio, 0:2. Usledio je jako dobar period igre gostiju, Vejd Boldvin je pogodio šut preko Papapetrua koji u narednom posedu izgubi loptu odmah na polovini terena, a Pojters je doneo nove poene gostujućem timu.

Posle nešto lošijeg starta utakmice, Obradović je bio primoran da traži tajm-aut, posle čega je usledila prava šuterska rapsodija.

Trojkama Madara i Nanelija Partizan je došao do izjednačenja. Ni košarkaši Makabija nisu ostali bez odgovora.

Usledila je Loša reakcija Partizana,potom Panteru uzima Dibartolomeo loptu iz ruke i sitže koš Boldvina sa polu distance. Egzum sje sa niskog posta uz kontakt pogodio za 22:26 za kraj prve četvrtine.

Sjajno je Partizan otvorio drugu deonicu, Lesor je doneo poene za Partizan, a publika se oduševila jer je nakon duge pauze zbog povrede na teren ušao Alen Smailagić.

Danilo Anđušić je u nastavku napravio nesportsku, a Makabi se ponovo odlepio trojkom Hilijarda. Usledio je dobar period igre Smailagića, postigao je poene, a nakon toga opet pogodio uz ličnu grešku Sorkina.

Egzum je upisao teške poene, međutim Izraelci su bili i više nego odlični u šutu za tri poena, nova trojka Hilijarda na lošu odbranu crno-belih.

Ponovo je Smailagić odigrao sjajno i opet njegovi poeni kada je Partizan ušao u loš ritam, do kraja poluvremena za crno-bele su pogađali Egzum i Lesor, a rezultat na poluvremenu je bio 49:50 za gostujući tim.

Na startu drugog poluvremena Sorkin je pogodio uz zvuk sirene, a zatim je Anđušić promašio šut za 3, ali Lesor je popravio iz ofanzivnog skoka, nakon čega je Braun upisao nove poene.

U nastavku se igralo koš za koš, a zatim se ponovo odlepio Makabi. Pobegli su gosti na više od dva poseda prednosti, 59:66 je rezultat nakon ove trojke koju je postigao Lorenzo Braun.

Zbog velikih +7 u korist Makabija je Željko Obradović pozvao tajm-aut. Zaigrali su crno-beli jače u napadu, a pravu erupciju u Areni je izazvao Naneli trojkom za izjednačenje.

Džejms Naneli je bacio flouter i Džoš Nibo ga je izblokirao pa su sudije svirale koš zbog blokade u silaznoj putanji lopte, ali na kraju se taj poen poništio. Makabio je imao bezuspešan napad, a faul je bio nad Nanelijem koji je pogodio jedno slobodno bacanje.

Lesor je nakon toga otišao na liniju slobodnih bcanja i doneo novu prednost Partizanu pred poslednju deonicu.

Madar je sjajno otvorio poslednju deonicu za Partizan trojkom, a nakon toga dobra odbrana crno-belih i nova trojka, ovog puta Pantera za 75:68.

Trener Makabija je bio primoran da traži tajm-aut, nakon čega je Makabi upisao četiri vezana poena, pa je reagovao i Željko Obradović sa druge strane, a nakon toga je Egzum uvećao prednost Partizana.

Uspeo je Partizan i u nastavku da očuva stečenu prednost, sjajnim poenima Pantera, Lesora, Ledeja i Egzuma, a konačni rezultat meča bio je 96:88.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI MEČ VEČERAS: Evroliga najavila spektakl Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana igraju još jedan bitan meč za plasman u plej-in Evrolige. Crno-beli dočekuju u Štark Areni Olimpijakos. Na...

POVEZANE OBJAVE