STEFANOVIĆ POSLE NOVE POBEDE: Pokušaćemo da nadmašimo prošlogodišnji rezultat

Košarkaši FMP Meridiana pokazali su da prošla sezona nije bila slučajnost i ponovili odličan start, zabeleživši šestu pobedu od starta, uz samo jedan poraz.

Ovog puta su slavili protiv skopskog MZT-a u dramatičnoj završnici, iako se činilo da su posao završili mnogo ranije. Ipak, nisu dozvolili da ih serija protivnika sputa.

Posle novog trijumfa svoje utiske je izneo trener Pantera Nenad Stefanović.

Ekipa smo koja zivi od treninga i to nam je falilo pred ovaj meč, koji će poslužiti za nauk da moramo da igramo ozbiljno 40 minuta. Teško izvojevana, ali na kraju zaslužena pobeda za nas. U najavi utakmice sam rekao, iako znam da se te neke izjave daju reda radi, ali sam to zaista mislio, da smo se pripremali ozbiljno za ovog rivala i videli ste i danas koliko mogu da budu opasni i odigraju kvalitetno napadački. Mislim da je samo raspored uzrok njihovim rezultatima od starta. Što se nas tiče, prve nedelje nakon poslednje utakmice smo slabije trenirali, malo povrede, malo neki igrači nisu bili tu, rekao je Stefanović, pa istakao:

Mi smo ekipa koja živi od treninga i spremnosti, i kada takva ekipa ima vikend bez utakmice, to defanzivno izgleda kao danas sa samo možda 15 minuta odbrane kako bi trebalo da igramo, najviš mislim na treći četvrtinu. Ne mogu da kažem da se nismo borili, ali jesmo bili nonšarlantni, ipak kad dođe na jednu loptu nikome nije svejedno. Ovo su teške utakmice kada se pobeda podrazumeva, a poraz je katastrofa, međutim meni je važno da smo to izneli i da smi posle šest kola na sedam-jedan. Sigurno da posle prošlogodišnjih 5-1 to nije bilo lako ponoviti, ali smo uspeli da to ponovimo i nadmašimo, izjavio je trener FMP Meridiana.

On je prokomentarisao i pad u završnici.

Ne znam šta je uzrok, moraću da pogledam utakmicu. Prestali smo da pritiskamo loptu po celom terenu, a uz to smo imali dosta faulova da damo. Da li smo pomislili da je utakmica gotova? Da li sam ja napravio greške u vođenju? Sve je to sastavni deo posla. Ono što prvo upada u oči, jeste da smo bili bez bonusa, a puštali smo lagan prenos i organizaciju igre i onda uđu neki šutevi. Pri takvoj razlici, oni su igrali bez pritiska i sa gotovo 40 posto šuta za tri i uz teške šuteve su uspeli da se približe. Ovo je za nas nauk da nema ništa lako i da moramo ozbiljno 40 minuta, poručio je Stefanović.

Perspektivni strateg se osvrnuo i na ćinjenicu da drugu uzastopnu sezonu njegov tim startuje odlično.

Mislim da se to videlo u drugom delu prošle sezone da nas niko ne shvata neozbiljno. Možda je na početku ove bilo nekih znamova pitanja posle ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali verujem u ovaj sastav, stručni štab i sve ljude u klubu i mislim da ćemo uz malo sreće i dobar rad, zdravlje pokušati da nadmašimo prošlogodišnji rezultat, rekao je trener srpskog tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE