ZAVRŠNI MASTERS: Rubljov u direktnom duelu za polufinale bolji od Cicipasa

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u polufinale završnog mastersa u Torinu, pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom sa 2-1, po setovima 6:3, 3:6 i 6:2.

Ovo je bio direktan duel za drugo mesto, pošto su obojica prethodno zabeležila poraze od Novaka Đokovića i pobede nad Danilom Medvedevim.

Grk je dobio prvi set, a presudan je bio veoma dug četvrti gem, u kom je iskoristio drugu brejk-loptu. Sve ostale gemove su oba tenisera dobijala veoma lako kada su servirali.

Rus je uzvratio u drugom setu, kada je posle lagano dobijanih gemova iskoristio drugu od dve uzastopne brejk prilike i poveo sa 5:3. Cicipas nije iskoristio svoju priliku da odmah uzvrati, pa je rezultat u setovima poravnat.

Odlučujući set je sedmi teniser sveta rešio veoma ubedljivo, brejkovima u trećem i sedmom gemu, dok protivniku nije dozvolio nijednom da pripreti.

U polufinalu će se sastati Rubljov i Kasper Rud, koji je bio najbolji u zelenoj grupi, dok će u drugom snage odmeriti prvoplasirani iz crvene grupe Novak Đoković i Amerikanac Tejlor Fric.

FOTO: ATP

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BEOGRAD DOMAĆIN: Igraće se F4 u Srbiji, jedna velika novina

FIBA liga šampiona došla je do završnice. Četvrtfinale je donelo veliko iznenađenje i ispadanje branioca titule Bona. Tri španska tima...

POVEZANE OBJAVE