MITORIVĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: Hoćemo da napravimo nešto na Mundijalu!

Fudbaleri Srbije stigli su u Dohu pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Orlovi su u poslednjoj proveri savadali Bahrein sa 5:1.

Rivali u grupi su im Brazil, Švajcarska i Kamerun.

O očekivanjima je iz prestonice Katara govorio napadač Aleksandar Mitrović.

Ne razmišljamo predaleko, prvo da prođemo grupu. Ako to uspemo, svašta je moguće u jednoj utakmici, ako nas pogleda sreća malo, plan igre, penali možda. Kada se prođe grupa ostaje malo utakmica. Prvi cilj je prolazak grupe, pa da vidimo šta će biti i kolik odaleko možemo. Znamo da postoje iznenađenja i da je svašta moguće. Ako se nešto desi, super, ako ne, onda ćemo se vratiti. Razmišljamo pozitivno, prvo da prođemo, pa onda šta bude. Zašto da ne razmišljamo o osvajanju Mundijala? Morate da imate visoke ciljeve. Kao profesionalac, moraš da imaš ciljeve, ja volim da idem korak po korak. Prvi mali cilj je prolazak grupe, ako to uspemo, videćemo za dalje, rekao je on.

Dodao je Mitrogol:

Puni smo samopouzdanja, imamo dosta igrača koji su prošli kroz sve mlađe kategorije, imamo sjajnog selektora koji igra ofanzivni fudbal. Sve to nam odgovara, srećni smo što smo tamo, hoćemo da napravimo nešto na Mundijalu. Verovatno je ovo najbolja grupa sa kojom sam igrao u reprezentaciji. Imali smo dobre igrače i ranije, ali nismo uspevali da izvučemo najbolje iz svakoga pojedinačno. Sada je drugačije, imamo individualni kvalitet, a tu je selektor koji zna najbolje kako da koristi igrače da pokažu ono najbolje. Imamo kvalitet kao tim, verujemo u sebe, bez obzira ko je protivnik, želimo da igramo našu igru, da damo što više golova, zaključuje Mitrović.

Srbija Mundijal otvara narednog četvrtka od 20 časova sa Brazilom. Sutra od 17 sati Katar i Ekvador igraju prvi meč na turniru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE