Selektor pred put za Katar govorio o povredama, dometima ekipe i “Novozelanđanima”

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je za Katar, gde sutra počinje najveća smotra fudbala – Svetsko prvenstvo.

Prvi duel naši će odigrati 24. novembra protiv petostrukih šampiona Brazilaca, a glavno je pitanje da li će svi igrači biti spremni, s obzirom na to da su Lukić, Kostić, Mitrović, Veljković i Radonjić propustili meč sa Bahreinom.

O tome i drugim temamam govorio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Iskreno se nadam da će biti spremni. E sad, šta može da se desi do 24. novembra zaista ne znam. Čini se sve da budu spremni, što se tiče motivacije i psihološke pripreme oni će sigurno biti spremni. Nismo hteli da rizikujemo, kao ni sa Veljkovićem i Radonjićem, koji je u petak na treneru osetio da ga je nešto zabolelo u predelu zadnje lože. Učinićemo sve da svi budu u stroju i spremni, rekao je Piksi.

Ono što donosi optimizam fudbalskoj javnosti u Srbiji jeste ulazak u igru Dušana Vlahovića i gol protiv Bahreina.

Njegov ulazak je dodatno pojačao ofanzivnu karakteristiku našeg tima. Drago mi je da je postigao gol, jer mu to sigurno znači kao napadaču. To mu daje dodatno samopouzdanje, kao i traka koju je poneo. Nije lako biti kapiten, to je dodatna odgovornost. Bitno je da se dobro kreće i da vidimo onog Vlahovića koji je zaista opasnost za protivnika, izjavio je Stojković.

Prokomentarisao je i fotografiju na kojoj se vidi kako je zagledan u sliku šampiona sveta sa Novog Zelanda 2015. godine.

O slici koja je impresivna, a istinita. To je zaista nešto što se desilo. Ti klinci su tada postali prvaci sveta. Zamislite da ste najbolji na svetu, o tome ljudi mogu da sanjaju, a njima je to uspelo. Kada god sam u sportskom centru FSS neminovno je da bacim pogled na sliku jer me čini srećnim i ponosnim. Videćemo, čuda su moguća, poručio je srpski selektor.

On je govorio i o mogućim dometima i osnovnim ciljevima u Kataru.

Treba biti optimista i ne treba se predavati. Fudbal je vrlo prosta igra, s istim brojem igrača i istim uslovima za igru, a na terenu se vidi ko je bolji. Mi verujemo i spremni smo da se suočimo sa najvećim izazovima. Ne treba se bojati i plašiti, treba biti pametan, pokazati karakter i timski duh. Pokazali smo da znamo dobro, baš dobro, da igramo fudbal, prema tome, i protivnicima neće biti lako. Jedna utakmica može svašta da donese, pa bi zato bilo neozbiljno davati prognoze, ali razumem navijače i njihova očekivanja, ocenio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE