Zvezda demolirala Cibonu na Ivanovićevom debiju u ABA ligi, blistali Nedović i Petrušev!

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Cibonu u hali “Aleksandar Nikolić” sa 92-53, u okviru 7. kola regionalne ABA lige.

Već u drugoj četvrtini srpski tim je nagovestio kako će se utakmica odvijati, a najzaslužniji je bio Nemanja Nedović koji je vezao tri uzastopne trojke kada je slomljen protivnik.

Zanimljivo je da su se na ovom meču asistencijama istakli visoki igrači Zvezde, pošto ih je Filip Petrušev sakupio 4, Luka Mitrović 3, a Ben Bentil čak 5.

Zvezda je otvorila meč rafalnom paljbom. Lazić je odmah pogodio trojku, a posle pogođenog šuta iz daljine Luke Vildoze bilo je 8-2.Cibona je ipak uspela da se trgne i čak nakratko preokrene posle pogođenih slobodnih bacanja nekadašnjeg igrača crveno-belih Aleksandra Aranitovića.

To ipak nije dugo potrajalo, pa je posle poena Petruševa domaći tim vratio prednost na svoju stranu, na šta se nadovezao i Nedović, pa je naš tim vodio na kraju četvrtine.

Krešimir Ljubičić je početkom drugog perioda ponovo uspeo da donese preokret (22-21), ali se to ispostavilo kao poslednji trzaj zagrebačkog tima.

Nemanja Nedović je ubrzo vezao tri trojke, čime se njegov tim odlepio na 30-22. Ubrzo je Petrušev vezanim pogotcima za dva i tri poena doneo i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (38-26), posle čega više nije bilo povratka. Posebno posle pogođene trojke Luke Vildoze u poslednjem momentu prvog poluvremena, pa tako gosti nisu uspeli da odu na veliku pauzu sa jednocifrenim manjkom , pošto je bilo 50-38 za tim Duška Ivanovića.

Domimantan je bio srpski tim i u trećem kvartalu, koji je dobio sa 14 poena razlike. Ivanović je sa 5 uzastopnih poena kad su se igrači vratili na parket nagovestio da protivnik neće imati šta da traži do kraja utakmice. Sve je bilo jasno već na nešto više od tri minuta do istekao ovog dela meča, kada je posle nove Nedovićeve trojke na semaforu pisalo 70-46.

Do kraja je utakmica rutinski odrađena.

Najefikasniji na utakmici bio je Nemanja Nedović sa 24 poena i 2 asistencije, dok je Petruševu falio skok za dabl-dabl, pošto je sakupio 14 poena, 9 skokova i čak 4 asistencije. Dobar je bio i Nikola Ivanović sa 10 poena, 6 asistencija i 3 skoka.

U poraženom timu je nekadašnji igrač upravo Zvezde Aleksandar Sani Aranitović ubacio 10 poena, uz 6 skokova i 3 asistencije, dok je Filip Bundović imao 9 poena, koliko i Majcunić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE