Crno-beli nastavili pobednički niz: Partizan bolji od Splita

U okviru sedmog kola ABA lige košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu Split rezultatom 89:70.

Košarkaši Splita bolje su ušli u meč, a tim Željka Obradovića je imao problem da pogodi koš protivnika.

Gosti iz Splita su bolje otvorili meč i poveli sa 12:6. Nakon tajm-auta Obradovića Partizan je zaigrao angažovanije i poveo sa 17:14. Crno beli su se vratili u meč poenima novog košarkaša  Brodzijanskog i Anđušića koji je pogodio 3 puta. Posle prve deonice, Partizan je vodio rezultatom 20:19.

Partizan je stigao početkom druge četvrtine do plus 5 (25:20), ali je Split ponovo sa dve trojke preokrenuo. Igralo se borbeno na obe strane, a do kraja prvog dela bilo je 39:38 za domaću ekipu.

Partizan je dodao gas i zaigrao mnogo bolje u nastavku meča. Izabranici Željka Obradovića su najpre stekli prednost od 7 poena 49:42, a potom je samo uvećavali do kraja četvrtine.

U poslednjoj deonici crno-beli su rutinski održavali prednost i sigurno slavili. Obradović je iskoristio priliku da raspodeli svima minutažu kako bi sačuvao svežinu za dupli program u Evroligi, gde crno-beli idu u goste Barseloni i Realu

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Ledej sa 14 postignutih poena, Naneli je dodao 13, po 11 su imali Trifunović i Anđušić, a Papapetru 10. 

U Splitu su se istakli Šorter sa 23 i Mavra sa 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAĆE PROTIV SRBIJE: Džejms se raduje povratku u reprezentaciju

Košarkaši LA Lejkersa susrešće se sa Denverom u prvoj rundi plej-ofa. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala zapadne konferencije kada su...

POVEZANE OBJAVE