PRED OKRŠAJ SA ZVEZDOM: Umalo stotka Albe, tripl-dabl Luka Sikme, uzalud sjajan učinak bivšeg igrača Mornara

Košarkaši berlinske Albe savladali su na svom parketu Ludvigsburg sa 99-91, u derbiju 7. kola nemačke lige.

Vezao je berlinski tim čak pet poraza u Evroligi, nakon sjajnog starta sezone, ali su pred okršaj sa Crvenom zvezdom u elitnom evropskom takmičenju pokazali da mogu biti ozbiljna pretnja.

Umalo nisu postigli 100 oena u efikansoj derbi utakmici, u kojoj su se, posle neizvesnog prvog poluvremena, odlepili na dvocifrenu razliku u trećoj deonici, međutim pitanje pobednika je rešeno tek u završnici.

Sjajan učinak imao je Luk Sikma, koji je zabeležio tripl-dabl, što se ne sreće često u evropskoj košarci. Američki centar imao je 11 poena i po 10 skokova i asistencija.

Najefikasniji kod Albatrosa bio je Hrist Kumađe sa 17 poena, uz 6 skokova, dok je Tamir Blat bio blizu dabl-dabla sa 15 poena i 8 asistencija, uz 3 skoka.

Najefikasniji igrač na meču doazi iz redova poraženog tima, a u pitanju je bivši igrač Mornara Ajzea Vajthed, koji je postigao 21 poen, uz čak 6 završnih dodavanja, dok je tri poena manje imao njegov saigrač Prentis Hab.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESTVARNO VEČE JOKIĆA: Potpuni preokret aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera treći put u nizu savladali su Minesotu i poveli sa 3:2 u polufinalu zapadne konferencije. Po povratku serije...

POVEZANE OBJAVE