Vanja i Mitrović saglasni pred Brazil: Ne pretimo, ali smo došli da se borimo!

Na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije u Dohi, na pitanja novinara iz Srbije i inostranstva, odgovarali su golman Valja Milinković-Savić i defanzivac Stefan Mitrović:

– Uslovi u hotelu i trening-kampu su zaista fenomenalni, oseća se na svakom koraku veličina Svetskog prvenstva. Ovo mi je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji i iksreno nisam imao predstavu šta me očekuje. Prvi utisci su fantastični. Spremamo se za premijeru protiv Brazila, dobro su nam poznati njihovi ofanzivni kvaliteti, ali ćemo sa ‘misterom’ da pripremimo utakmicu kako treba i sigurno je da ništa neće biti prepušteno slučaju. Ne pretimo nikome, ali imamo pravo da budemo optimisti i da razmišljamo pozitivno, rekao je čuvar mreže našeg nacionalnog tima.

Iskusni Stefan Mitrović poručuje da Srbija ima recept za najjače reprezentacije na svetu, pa i za jednog od favorita za osvajanje Zlatnog globusa – reprezentaciju Brazila:

Respektujemo Brazilce kao fudbalsku naciju i jednu od najkvalitetnijih ekipa na ovom turniru, ali smo pokazali tokom kvalifikacija i Lige nacija da smo najjači kada je to najpotrebnije. Bitno je da sačuvamo atsmoferu koja je bila ključ uspeha u proteklom periodu, da budemo mirni i da sprovedemo u delo sve instrukcije koje dobijemo od ‘mistera’ i njegovog stručnog štaba. Slažem se sa Vanjom, ne pretimo Brazilu, ali nam igra i rezultati koje ostvarujemo u poslednjih godinu i po dana daju za pravo da verujemo u svoje kvalitete i da protiv svakog protivnika izađemo otvorenog garda.

Utakmica između Brazila i Srbije igra se u četvrtak od 20 sati.

FOTO: Fudbalski savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE