BUFON NEMA DILEMU: Na Mundijalu navija za protivnika Srbije

Kao golman reprezentacije Italije 2006. godine Đanluiđi Bufon je imao prilike da u Nemačkoj podigne pehar namenjen svetskim šampionima, ali reprezentacije Italije već po drugi put nema na najvećoj fudbalskoj smotri.

Nekadašnji golman Juventusa i Parme međutim nema dilemu kada je reč o reprezentaciji za koju navija u Kataru, a to je protivnik Srbije u grupi G Kamerun.

To je oduvek bila moja druga reprezentacija. Moj tim iz Serije B… Dopali su mi se na Mundijalu 1982, ali od 1990. imaju moju punu podršku. Igrači poput Nkonoa, Mile, Oman-Bijika… za mene su heroji. Ceo sastav Kameruna iz 1990. nosim u srcu i znam napamet sva imena, otkrio je Bufon.

Legendarni golman je podršku pružio i reprezentaciji Irana, čije učešće prate protesti u njihovoj zemlji, a bilo je ranije naznaka, pa i zahteva, da budu diskvalifikovani sa prvenstva.

Njihovo prisustvo na Svetskom prvenstvu je ispravno. Sport je meritokratija i oni su zaslužili ovo učešće i priliku da se takmiče. Neka to bude način da se pošalje signal kolektivne humanosti. Živeli iranski igrači, poručio je Bufon.

Srbija i Kamerun igraju u drugom kolu 28. novembra od 11 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE